Svečano otvaranje Interetno festivala u Subotici

Svečanom ceremonijom u utorak 22. avgusta u našem gradu, na Trgu Slobode i Trgu Republike otvoren je dvadeset i drugi po redu „Interetno festival“ koji će trajati do subote, 26. avgusta. Tradicionalna međunarodna manifestacija folklornog stvaralaštva počela predstavljanjem učesnicka festivala, plesnih i muzičkih grupa iz Severne Makedonije, Slovačke, Mađarske i Srbije.

Nadam se da ćemo tokom nekoliko narednih festivalskih dana, svojom predusretljivošću i gostoprimstvom, našim dragim gostima pokazati da je Subotica grad otvorenog srca koji sve ljude dobre volje dočekuje raširenih ruku. Da smo grad opredeljen za zajedništvo i negovanje bogatstva različitosti, i sredina od koje gotovo da nema bolje za promociju interkulturalnosti i međusobnog poštovanja. – izjavio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić dodavši da je Mađarski kulturni centar „Nepker” preduzeo sve potrebno kako bi organizovao što sadržajniji Interetno festival i potvrdio kvalitet i ugled koji ova manifestacija ima i na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Verujem i da će se još jednom potvrditi da muzika ne poznaje granice, da pesma i igra povezuje ljude bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost i boju kože. I da je saradnja između mladih iz zemalja regiona i sveta jedan od najboljih načina za jačanje prijateljskih odnosa naših naroda. – naglasio je Bakić. Interetno festival je, prema rečima direktora festivala Bele Bodrogija ove godine dobio sertifikat CIOFF-a, Međunarodnog saveta organizacija festivala folklora i tradicionalne kulture koji u našoj zemlji ima još samo niški Međunarodni studentski festival folklora. Organizator Interetno festivala je Mađarski kulturni centar „Nepker“, a festival je podržao i Grad Subotica.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio