Apel policije na vozače poljoprivrednih mašina zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda

S obzirom na to da se najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali vozači traktora događa u vreme kada su u toku poljoprivredni radovi, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život.

Uprava saobraćajne policije ističe da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici, a na šumskim putevima i njivama poginulo je devet osoba.

Pozivamo vozače ovih vozila da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno. Takođe apelujemo da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću. Ističemo da je traktorom zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri. – poručuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, a takođe apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio