Oko 100 dece na Kik boks kampu u Kanjiži

Kik boks kamp i fantastično druženje mladih sportista, boraca organizovano je u Kanjiži, od 14. do 18. avgusta pod pokroviteljstvom Kik boks Saveza Vojvodine i Pokrainskog sekretarijata za sport. Organizator kampa bio je Klub borilačkih sportova „Gozo Shioda“ iz Kanjiže, a učešće je uzelo oko 100 dece iz 14 klubova iz Vojvodine.

Ovo je bio 25. po redu kamp, a ujedno je i četvrta godina za redom kako Kik boks klub „Top Fighter“ iz Subotice učestvuje. Deca su imala dva treninga dnevno, trenirala se u lepom ambijentu, pored Tise, noćilo se u šatorima, a organizovano je i mnogo aktivnosti poput predavanja i kupanja na bazenu. – kaže za LovaLova portal Alen Heralić, trener kluba koji je sa Bojanom Miškolcem, Milanom Bogavcem, Aleksandrom Tot i Stefanom Repčen učestvovao u aktivnostima kik boks kampa.

Kampersko druženje završeno je u petak 18, avgusta svečanom akademijom u pozorištu, u Kanjiži. Uporedo sa održavanjem kampa, od 10. do 20. avgusta tekuće godine stariji juniori Milica Despotović i Nikola Lončar, takođe sportisti Kik boks kluba „Top Fighter“ iz Subotice učestvovali su na pripremama za Evropsko prvenstvo za kadete i juniore, sa ostatkom kik boks reprezentacije Srbije, na Paliću. Evropsko prvenstvo ove godine održava se u Istanbulu, u Turskoj, od 25. avgusta do 03. septembra. Srpski tim krenuće sutra, put Istanbula u nadi da će ostvariti što bolje rezultate.

Za pet godina otkada vodim klub, ovo je prvi put da neko iz „Top Fighter“-a nastupa za nacionalni tim Srbije. Deca su pripremljena, spremna i motivisana, biće to njihov prvi nastup u nacionalnom timu. Nikola Lončar će kao stariji junior, pored još 7 boraca nastupati u „k1“ disciplini do 75 kg, a njegova drugarica, saborac Milica Despotović takmičiće se, takođe kao stariji junior, u disciplini „low kick“ do 48 kg. Pošto Savez nije imao dovoljno sredstava, troškove za Milicu Despotović snosiće Kik boks klub „Top Fighter“ dok će za Nikolu Lončara deo troškova od 50% snositi Kik boks Savez Srbije. Deo novca obezbedili su i Sportski savez Grada Subotice, Inspira grupa, firma Selma d.o.o., preduzetnik Milan Jovanović i porodića Ćirović i na tome smo im veoma zahvalni. – poručuje trener subotičkog Kik boks kluba „Top Fighter“, a njegovi borci daće sve od sebe da se se kući vrate sa nekom od medalja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio