Veliko priznanje za Bojana Arsića stiglo je iz Asocijacije evropskih klubova

Prvi operativac ŽFK Spartak, Bojan Arsić postao je član Skupštine novog saziva Asocijacije evropskih klubova, (ECA) za novi saziv za period od 2023. do 2027. godine. Generalna skupština u novom sazivu će se održati u Berlinu od 5. do 7. septembra 2023. godine.

Asocijacija evropskih klubova je zvanično priznata od strane UEFA i FIFA kao jedino nezavisno telo za fudbalske klubove na evropskom nivou na čuvanju, jačanju i razvoju interesa evropskih klubova u svim međunarodnim fudbalskim poslovima i donošenju odluka. Glavnu reč u ovoj asocijaciji do sada su vodili „muški“ klubovi, ali ohrabruje činjenica da je na nedavno završenom fudbalskom samitu, održanom u Londonu, predstavljena studija ECA o ženskom fudbalu koja bi mogla da nudi vredne uvide i strategije koje klubovi mogu primeniti.

Sviđalo se to vama ili ne, ženski fudbal je budućnost. Dostići će nivo profesionalizma koji se može uporediti sa nivoom muške igre, pa čak je i prevazići. Ja čvrsto verujem u ovo. – izjavio je na samitu Žan-Mišel Olas, bivši predsednik Liona i član Izvršnog odbora ECA.

Počastvovan sam što ću biti deo Asocijacije evropskih klubova i što ću imati priliku da predstavljam ženski fudbal Srbije. Posebno zadovoljstvo mi čini što je ŽFK Spartak i ovoga puta dokazao i potvrdio da u Evropskim okvirima uživa visok ugled i rejting. U novom sazivu jedan od ciljeva će biti da svi članovi daju svoj doprinos sa novim idejama na izradi projekata, da menjamo ženski fudbal u Evropi na bolje, da se donesu veća prava i mogućnosti za klubove. Biće mi drago ako svojim decenijskim iskustvom na promociji ženskog fudbala, doprinesem i pomognem u radu ECA kako bi zajednički načinili odlučne korake da unapredimo ženski fudbal u Srbiji i regionu. – izjavio je Bojan Arsić, generalni sekretar Ženskog fudbalskog kluba “Spartak” iz Subotice.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio