Održan prijem ŽFK “Spartak” nakon plasmana u 22 najbolje ekipe u Ligi šampiona

Juče je u Gradskoj kući održan prijem Ženskog fudbalskog kluba “Spartak” čije su članice u prvom krugu kvalifikacija Lige šampiona u Danskoj trijumfom nad prvakom Farskih ostrva i finskim predstavnikom ostvarile plasman među 22 najbolje ekipe Evrope u ženskom fudbalu. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se sa rukovodstvom, stručnim štabom i fudbalerkama ŽFK “Spartak” koje su, prema rečima gradonačelnika, ponos grada Subotice.

Četrnaest titula prvaka Srbije, od kojih je čak 13 za redom, i deset puta osvojen Kup Srbije je, prava demonstracija moći koja nije viđena u bilo kojem sportu na teritoriji naše države. Njihova veličina ogleda se i u tome da, i kada pomislite da im ponestaje elana i motiva za dalje borbe na terenima, umeju da se izdignu iznad svih tih rezultata i naprave ne mali korak, nego veliki iskorakm istoriju. – rekao je Bakić.

Prema rečima gradonačelnika, prvotimke Spartaka svojim trudom i ponašanjem i te kako zaslužuju da igraju u grupnoj fazi Lige šampiona.

Grad Subotica, na čelu sa mnom, čini sve da u granicama mogućnosti pomogne Ženskom fudbalskom klubu Spartak i to ćemo raditi i ubuduće. Niko od nas političara ne može da uradi što jedan sportista može da uradi za Suboticu i Srbiju. Ovo su godine truda i rada koje su fudbalerke uložile. Zahvaljujem se i stručnom štabu ŽFK Spartak, kao i rukovodstvu ovog kluba, koje je postavilo visoku lestvicu mnogim sportskim kolektivima, ne samo u našem gradu, nego i u Srbiji, kako treba da se organizuje i radi jedan klub sa malo materijala. U sportu nema mnogo prostora za radovanje, pred ovim klubom je zaostali meč Super lige protiv Mašinca, kao i duel sa Crvenom zvezdom. – rekao je gradnonačelnik poželevši subotičkim “Golubicama” još puno uspeha i dobrih rezultata i na domaćoj i međunarodnoj fudbalskoj sceni.

Predstavnicima medija obratili su se i sportski direktor ŽFK Spartak Bojan Arsić, šef Stručnog štaba ŽFK Spartak Boris Arsić i kapiten ŽFK Spartak Violeta Slović koji su izrazili zahvalnosti subotičkoj lokalnoj samoupravi na pomoći.

Ući u najbolje 22 ekipe u Evropi je plod rada od 13 godina koji je ovaj klub postavio sistem i sam pokazatelj da smo jedina ekipa koja je na Balkanu koja je uspela da dođe u rundu dva i da se takmiči za grupnu fazu Lige šampiona dovoljno govori o kvalitetu našeg rada koju su ove devojke pokazale i veoma sam ponosna jer su pokazale kako se bori za ovaj grad i državu. – izjavila je Violeta Slović, kapitenka tima.

Skupili smo snagu, pali smo još jednom posle protiv prvaka Norveške ali se nismo predavali. Želim da istaknem da su one moj ponos. – naglasio je Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK Spartak.

Nakon žreba u Evropskoj kući fudbala u Nionu, fudbalerke Spartaka igraće prvu utakmicu protiv švedskog kluba Rosengard.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio