Počinje 29. memorijalni turnir „Stevan Vilotić – Ćele“

Od danas, 07. septembra startuje „29. memorijalni turnir Stevan Vilotić – Ćele“, turnir koji je pre skoro 30 godina osmislio  i oformio njegov idejni tvorac, Ivica Hajdoči u spomen na slavnog fudbalera.

Turnir počinje 07. septembra utakmicom na Gradskom stadionu između reprezentacija Srbije i Mađarske. Početak utakmice je u 16 časova, bač kada počinje i utakmica između reprezentacija Francuske i Crna Gora, u Senti. „U subotu, 09. septembra se Srbija i Crna Gora sastaju u Kuli u 17 časova, a u istom terminu Francuska i Mađarska igraju utakmicu u Senti. Poslednji dan turnira je u utorak, 12. septembra na Gradskom stadionu u Subotici, u 17 časova kada igraju Srbija i Francuska, a na akademiji TSC igraju reprezentacije Crne Gore i Mađarske. Nakon utakmice u Subotici sledi ceremonija zatvaranja, proglašenje pobednika, uručenje plaketa najboljim pojedincima i najboiljim reprezentacijama.“ – istakao je Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice koji se zahvalio domaćinima i klubovima koju su ustuplili terene za treninge i održavanje utakmica, fudbalskim klubovima „Tavankut“, „Bajmok“, „Bačka“, „TSC akademija“ i Gradskom stadionu Subotica.

Ove godine u koprodukciji Fudbalskog saveza Srbije, Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice organizujemo jedan od najjačih prijateljskih turnira u Evropi. Kada jedan Francuska insistira da dođe na turnir sa igračem koji vredi preko 30 miliona eura znači da imaju mnogo poverenje u naš Savez i organizaciju. – izjavio je Pavle Simić, tim menadžer reprezentacije Srbije i dodao da turnir ujedno  predstavlja pripremu generacije U19 za prvi krug kvalifikacija koji je u novembru u Bugarskoj.

Nekoliko godina unazad bio sam prisutan kao sportski radnik ispred Fudbalskog saveza Srbije, upoznat sam sa kvalitetom turnira i dobrom organizacijom. Ove godine, prvi put kao selektor generacije učestvujem sa igračima, želim da se takmičimo sa kvalitetnim reprezentacijama. O jačini turnira dovoljno govori što nam u goste dolazi aktuelni evropski šampion u ovoj generaciji. – rekao je Radovan Krivokapić, selektor reprezentacije Srbije, nekadašnji učesnik turnira „Stevan Vilotić – Ćele“.

Prema njegovim rečima i ostale reprezentacije, poput Mađarske i Crne Gore došle su u svom najjačem sastavu. – Želimo da krenemo sa pobedom, tako ćemo prići utakmici, želimo da svi oni koji dođu, uživaju i da se raduju sa nama. Lakše je biti igrač, osvojio sam ovaj turnir kao igrač, sada imam želju i motiv da ga osvojim i kao selektor. – poručio je Krivokapić.

Očekivanja za turnir su da ga osvojimo i da pošaljemo poruku svima u Evropi da se ne plašimo nikoga. Spremni smo i jedva čekako da počne turnir. – rekao je Aleksandar Stanković, kapiten generacije U19, dok je golman Luka Lijeskić izjavio: – Ovo je samo jedan pripremni period koji nas očekuje za kvalifikacije u Bugarskoj, atmosfera u timu je odlična i jedva čekamo da zaigramo.

Sve utakmice prenosiće se uživo na kanalu „Arena sport“, ali je još veća preporuka da sve utakmice ispratite uživo, a posebnu olakšicu da dođete i navijate za reprezentaciju Srbije i generaciju U19 čini i gest organizatora da će ulaz na sve utakmice biti besplatan.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio