Povećane plate za prosvetne radnike u predškolstvu

Samostani sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije izborio se za povećanje plata zaposlenima na minimalcu od 5,5% od septembra.

Na jučerašnjoj sednici, Vlada Republike Srbije usvojila je izmene Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, kojima su korigovani koeficijenti zaposlenima u prosveti čija je obračunata osnovna plata niža od iznosa minimalne zarade, čime je omogućeno da plate zaposlenih u predškolskom vaspitanju i obrazovanju budu veće za 5,5%. To je ujedno bio jedan od minimalnih zahteva Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije na vanrednim pregovorima sa Ministarstvom finansija 4. jula.

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije izradio je predlog nove Uredbe sa koeficijentima koje dosledno zastupamo na sastancima Radne grupe Vlade Srbije za unapređenje sistema predškolstva i ovim putem ponovo pozivamo Vladu da pristupi usvajanju našeg predloga, čime bi se popravio materijalni položaj, ali i povratilo dostojanstvo svim zaposlenima u predškolskim ustanovama. – kaže se u saopštenju Samostanog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio