Slavica Đukić Dejanović prisustvovala prijemu brucoša na Karaburmi

Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović prisustvovala je juče u Studentskom domu „Karaburma” prijemu brucoša, kojima je poželela dobrodošlicu i uspeh tokom studiranja.

Đukić Dejanović je poručila da je namera države da ih na ovom putu sticanja znanja podrži, te su im stoga obezbeđeni dobri uslovi za boravak i učenje u studentskim domovima, zatim ishrana u studentskim menzama po regresiranim cenama, kao i sredstva za studentske stipendije i kredite.

Ona je podsetila na to da je obezbeđivanje dobrih uslova za studiranje na fakultetima i unapređivanje studentskog, ali i učeničkog standarda, zadatak Ministarstva prosvete, koje nastoji da povećava kapacitete u studentskim domovima kako bi još više studenata u budućnosti moglo da koristi ovu uslugu. Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić čestitao je okupljenima na tome što su izabrali da studiraju na Univerzitetu u Beogradu, ali i što su se odlučili za to da svoje studentske dane započnu u studentskim domovima.

Direktor ustanove Studentski centar „Beograd“ Goran Minić poželeo je brucošima dobrodošlicu u objekte, koji će već od danas za mnoge biti njihova druga kuća.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio