Bakić i Blagojević otvorili veterinarsku stanicu, vežbaonicu u subotičkoj Hemijsko-tehnološkoj srednjoj školi.

Pomoćnik ministra prosvete Miloš Blagojević i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić su u petak, 27. oktobra svečano otvorili veterinarsku stanicu, vežbaonicu u subotičkoj Hemijsko-tehnološkoj srednjoj školi.

Tom Prilikom Bakić je izjavio da lokalna samouprava poklanja pažnju svim projektima koji će doprineti stvaranju uslova da što više mladih, perspektivnih i obrazovanih ljudi nakon završetka školovanja nađu zaposlenje, ostanu u ovom gradu i pomognu njegovom napretku.

Vrednost ove investicije je 19,25 miliona dinara, s tim da je Ministarstvo prosvete opredelilo osam miliona dinara, dok je Grad Subotica iz gradskog budžeta obezbedio 11,25 miliona dinara. – rekao je Bakić izrazivši nadu da će nova veterinarska stanica – vežbaonica u Hemijsko-tehnološkoj školi doprineti da se veterinarski tehničari na najbolji način upoznaju sa radnim procesima i zahtevima struke, i da po završetku njihovog školovanja budu konkurentniji na tržištu rada.

Mi u Ministarstvu prosvete vrlo dobro znamo za Hemijsko-tehnološku školu iz Subotice, ona osvaja brojne nagrade na republičkim  takmičenjima iz hemije, iz prerade hrane, iz tekstilstva. Jako su dobri i u sportu, a poseduju i mnoge druge uspehe. Jedna je od retkih škola koja može da se pohvali da je dobitnik Svetosavske nagrade, kao i priznanja Evropske unije za razvoj preduzetništva. Ova fantastična škola dobila je jednu novu zgradu koja će omogućiti da učenici koji su danas sa nama steknu praktična znanja, da nakon završetka obrazovanja za veterinarskog tehničara mogu da izađu na tržište rada i da potpuno odgovore svim zahtevima. – izjavio je pomoćnik ministra prosvete Miloš Blagojević dodajući da je ova škola, na osnovu rezultata koje postiže u sportu, zaslužila da dobije i fitnes park na otvorenom.

Direktor Hemijsko-tehnološke srednje škole Nikola Matković uručio je gradonačelniku Stevanu Bakiću i pomočniku ministra prosvete Milošu Blagojeviću zlatne zahvalnice za saradnju i podršku aktivnostima Škole, dok je posebne zahvalnice uručio gradskoj menadžerki Zagorki Panić, kao i brojnim poslodavcima i socijalnim partnerima škole.

U Hemijsko-tehnološkoj školi u upotrebu stavljen i fitnes park u školskom dvorištu, finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koji će pored učenika ove škole biti na raspolaganju i đacima Politehničke škole, kao i korisnicima Doma učenika srednjih škola.

Foto: Stevan Bakić/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio