Dvodnevna međunarodna konferencija „Budućnost biotehnologije“ u Palati Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić otvoriće danas, 19. oktobra u Palati Srbije dvodnevnu međunarodnu konferenciju „Budućnost biotehnologije”, koja će okupiti više od 600 učesnika iz preko 30 zemalja, predstavnika vlada, akademske zajednice, naučnih i istraživačkih institucija i privrede.

Ovogodišnji, drugi po redu Forum, organizuje Vlada Srbije u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, Centrom za četvrtu industrijsku revoluciju i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i uz podršku BIO4 kampusa. Forum će obuhvatiti više panela iz oblasti biotehnologije, bioinformatike, bioinžinjeringa i biomedicine. Takođe, poseban program će ove godine biti posvećen zelenoj biotehnologiji, održivim rešenjima i inovacijama koji vode ka „zelenijoj” i ekološki održivoj budućnosti. Među učesnicima Foruma su velika svetska imena među kojima i prof. dr Milica Radišić sa Univerziteta u Torontu sa Instituta za biomaterijale i biomedicinski inženjering, zatim jedna od osnivačica Gingko Bioworks Rešma Šeti (kompanija specijalizovana za biotehnologiju, sa fokusom na sintetičku biologiju i genetski inženjering), profesor sa Univerziteta MIT Timoti Lu i drugi.

Na jednom od panela će učestvovati i predstavnici naše dijaspore – naučnici i istraživači koji rade na vodećim svetskim univerzitetima i u velikim multinacionalnim kompanijama.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio