Javna sednica Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije 26. oktobra ispred Skupštine Republike Srbije

Javna sednica Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije biće održana 26. oktobra 2023. godine, u Beogradu, u 12 časova, ispred Skupštine Republike Srbije.

Na redovnoj sednici Veća SSSS, održanoj 17. oktobra, jednoglasno je odlučeno da je neophodno održati ovaj javni skup kako bi se skrenula pažnja vlasti i javnosti na niske zarade koje ne omogućavaju dostojanstven život radnika, nepostojanje kolektivnih ugovora i sve restriktivnije zakone koji umanjuju prava onih koji rade. Sa javne sednice biće zatraženo da se hitno započne socijalni dijalog, da se sindikat uključi u postupak donošenja zakona u svim fazama, počev od formulisanja nacrta, da se potpisuju kolektivni ugovori na nivou delatnosti i da se, u dogovoru sa sindikatima, hitno podignu sve zarade, uključujući minimalnu do nivoa koji bi omogućio dostojanstven život radnika i njihovih porodica.

Sednica će biti održana u proširenom sastavu, na kojoj će, osim članova Veća SSSS, prisustvovati i članovi republičkih odbora samostalnih sindikata Srbije i članovi veća saveza samostalnih sindikata sa teritorije. Okupljanje je na Trgu Nikole Pašića od 11 časova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio