Otvorena „Dečija nedelja“ pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić otvorila je juče „Dečiju nedelju“, tradicionalnu manifestaciju koja se ove godine održava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“ i pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Kisić je navela da će deca u Srbiji tokom ove nedelje, tačnije od 1. do 6 oktobra, u okviru raznih događaja, imati priliku da se druže, smeju, raduju i pokažu kakva je lepota detinjstva i naglasila da radost i dečije osmehe treba slaviti svaki dan, a ne samo u periodu obeležavanja „Dečije nedelje“. Ministarka je poručila da su deca naše najveće bogatstvo, a detinjstvo je period kada imamo najviše energije i najveće želje. Ona je dodala da su odrasli ti koji treba da decu puste da bezbrižno uživaju u tom divnom periodu, da im se da podstrek na svakom mogućem mestu, da pokažu koliko mogu i znaju i da im se dozvoli da rašire svoja krila i lete u život.

Kisić je istakla da Vlada Srbije nizom mera pruža podršku porodicama, kao i građanima koji žele da se ostvare kao roditelji, jer je cilj Vlade Srbije da nas bude što više. Svim starijim građanima, ministarka je čestitala i njihov dan, Međunarodni dan starih, poručivši im da njihovo doba takođe nosi sa sobom jednu drugu energiju, jednu mudost, iskustvo i snagu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio