Zaštitite vaš telefon ali stvarno! – Kompanija „Mobile Outfitters Subotica“

Pametni telefoni postali su deo naše svakodnevice, uređaji bez kojih više nismo sposobni da funkcionišemo. Zahvaljujući kvalitetnim kamerama, velikoj memoriji i živopisnim, staklenim displejima, u njih smeštamo sve naše drage i važne uspomene i informacije, slike naših najmilijih, brojeve i adrese svi važnih ljudi, dokumente i fajlove koji su esencijalni za naš posao.

Zbog toga je sasvim logično da najrazličitijim maskama, zaštitnim staklima i folijama želimo da ih što bolje ušuškamo i zaštitimo od padova, ogrebotina i lomova. Međutim, lomovi se ipak dešavaju, tanani displeji naših pametnih telefona lako pucaju i tada smo suočeni sa činjenicom da svoj uređaj moramo popraviti, originalni rezervni deo zameniti delom nekog, možda sumnjivog proizvođača, ili najgore, da smo sve podatke u digitalnoj formi koje smo godinama čuvali i prikupljali, zbog jednog trenutka nepažnje nažalost izgubili. U svetu su se, ne tako davno, pojavili snimci „magičnih“ folija koje pametne uređaje štite i od najjačih lomova, lupanja i razbijanja. Iako smo, do sada, ove snimke sa nevericom gledali, magija je ovog leta pristigla i u Suboticu.

Kompanija „Mobile Outfitters“ od avgusta ima svoje zastupnike u Subotici i jedini je predstavnik originalnih, zaštitnih folija ove američke kompanije, u krugu od 50 kilometara. Na adresi Korzo 7a, u pasažu u centru grada, sačekaće vas ljubazno osoblje koje će na vaš pametni uređaj aplicirati zaštitu foliju, ali vam i lično demonstrirati koliko je ovakav vid zaštite zaista efektan. Srce na trenutak zastane kada vidite kako skupoceni IPhone leti preko radnje i pada na pod, ali se u isto vreme smešite kada otkrijete da na telefonu ne postoji nijedno, najmanje oštećenje. Napravljena po američkim standardima kvaliteta, uz izdržljivost koja ispunjava vojne standarde, „Mobile Outfitters“ original folija će čuvati vaš telefon od ogrebotina i lomova pri svakodnevnom korišćenju.

U pitanju su poliuretanske folije kojima se telefon, ili sličan uređaj oblaže i štiti. Postoje dve osnovne vrste folija, prva je dvoslojna, „Clear-Coat“ folija u sjajnoj ili mat verziji, a obe su predviđene da zaštite ekran telefona ili uređaja od ogrebotina. Matirana folija ne reflektuje svetlost i ne ostaju otisci prstiju od upotrebe telefona, a to je nekim kupcima naročito važno. Nakon postavljanja, telefon je zaštićen od ogrebotina i manjih padova na parket ili pod, sa visine do jednog metra. Sve folije možete staviti samo na ekran, ali i oko celog uređaja što znači da se i zadnji deo telefona, sa stranicama može zaštititi. Sledeća vrsta je troslojna „fusion“ folija koja je još jača i telefon štiti čak i od loma. Srednji sloj ove folije absorbuje udare i prosleđuje ih na ceo urađaj čime se displej štiti od probijanja i razbijanja o neravnu površinu, popute kamena ili betona. Raspoloživa je još i opcija „bumper“, za IPhone i Samsung uređaje, koja dodatno štiti njegove stranice od bočnih padova. Najpogodnije u svemu je što sve folije imaju doživotni program zamene, gde svaka sledeća zamena košta svega 1500 dinara. – napominje naša sagovornica, Gordana Perić ispred kompanije „Mobile Outfitters Subotica“.

Poliuretanskom folijom moguće je zaštititi i tablete, pametne satove ili bilo koji pametni uređaj sa staklenom displejom do 15 inča, pa se na ova način mogu osigurati i navigacije i razne vrste ekrana. Postavljanje folije lako je i brzo, a cela procedura traje oko 15 minuta. Mašina koja radi rezanje folije svoj posao obavlja po strogo određenim dimenzijama proizvođača, pa je na taj način obezbeđena potpuna zaštita ekrama. Preko 5000 najrazličitijih pametnih uređaja nalaze se u njenoj arhivi, a svakih sedam dana, putem servera, podaci se ažuriraju sa datotekom matične kompanije u Americi. Znatiželjni kupci pristizali su u subotički „Mobile outfitters“, na adresi Korzo 7a, pa smo proceduru postavljanja folije imali prilike i da uslikamo. Nakon odabira željene folije, u mašinu se upisuje model uređaja i zatim kreće isecanje tačnih dimenzija, koje traje svega nekoliko minuta. Potom Gordanine vešte ruke, uz pomoć specijalne emulzije i zagrevanja toplim vazduhom, apliciraju foliju na uređaj. Ovakva tehnika omogućava da se folija savršeno i snažno prilepi za ekran, pa nema više dosadnog odlepljivanja i ulaska vazduha, čestica prašine ili prljavštine ispod ekrana. Ovo važi i za telefone sa zakrivljenim ekranima, folija se lako aplicira na ceo uređaj, čak i preko ivica, pa naša „sveznalica“ mnogo lepše leži u ruci, bolje prijanja i ne klizi dok je koristimo.

Naše folije se ne odlepljuju, a stepen izdržljivosti je mnogo veći nego kod folija sličnih proizvođača i ovaj najviši, premijum stepen zaštite najbolji je u našoj zemlji. Kada su u pitanju pametni aparati, preventiva je lakši i jeftiniji oblik finansiranja u odnosu na to kada lom, tj šteta već nastanu. Kada je telefon obložen našom folijom, tada provodite dan bez straha, ne brinete o tome šta će da se desi ukoliko telefon ispadne. Poliuretan je vrsta gume koja se veoma teško seče, čak i najoštrijim makazama i ne može se pokidati. Koristi se za zaštitu elisa na avionima, helikopterima i vetro-generatorima, kao i za zaštitu čamaca, da bi sprečila kontakt zaštićenog objeka od svih spoljašnjih uticaja. To je trenutno najjači bezbojni materijal. „Bumperi“ koje takođe ugrađujemo testirani su na padove sa čak 6 metara. – poručuje Gordana Perić ispred kompanije „Mobile outfitters Subotica“, dok pametni telefon pruža nazad zadovoljnoj mušteriji. Potom sledi i savet da uređaj, ukoliko je moguće, treba ostaviti prva dva sata u koverti koja se dobija postavljanjem folije, kako bi se isti u potpunosti sjedinio sa folijom.

Za sve one koji vole da svoje tablete, pametne telefone, pa čak i bežične slušalice „obuku“ u istu boju ili dezen, „Mobile Outfitters Subotica“ nudi i postavljanje „Style Skins” dekorativnih folija, koje osim zaštite zadnjeg dela uređaja daju i određeni izgled i eleganciju kojom jasno poručujete da ste osoba od stila. Zato predlažemo da “outffitujete” svoj pametni telefon i uživate u svemu što digitalni svet pruža, bez bojazni da će se vašem ljubimcu nešto dogoditi. Radno vreme „Mobile outfitters Subotica“ prodavnice je radnim danima od 10 do 18 časova i subotom od 9 do 14 časova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio