Oživeo voz Subotica-Segedin

Putnički voz će između Subotice i Segedina konačno će, na zadovoljstvo brojih subotičana, krenuti da saobraća od utorka, 28. novembra, a prema informacijama koje je predsednik Skupštine grada Subotica dr Balint Pastor objavio na svom Fejsbuk nalogu, voz će saobraćati pet puta dnevno.

Ponovnim pokretanjem železničkog saobraćaja između dva susedna grada, ostvarujemo decenijski san mnogih od nas. Zahvaljujući redu vožnje koji je prilagođen putnicima, obezbeđujemo realnu alternativu kako ljudima koji svakodnevno putuju na svoja radna mesta, tako i građanima koji s jedne ili druge strane granice obavljaju svoje poslove, ali i turistima. Dugo je međutim izgledalo da ćemo morati da se zadovoljimo sa dva voza dnevno – kaže u svojoj objavi dr Pastor i dodaje da je iz istog razloga prvo neposredno lobirao kod premijera Mađarske, Viktora Orbana, nakon čega je ministru saobraćaja Mađarske, Janošu Lazaru izneo konkretne molbe kojima je Vlada Mađarske na kraju udovoljila.

Neopisivo sam srećan što smo nastavljajući dugogodišnji rad mog oca uspeli da rešimo ovo pitanje koje se u početku činilo nemogućim – dodaje dr Pastor na kraju saopštenja. Vozni red saobraćanja putničkog voza nalazi se u prilogu teksta.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio