Nov nameštaj za osnovce „Matka Vukovića“

Na osnovu konkursa koji je tokom leta raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Republike Hrvatske, Osnovna škola „Matko Vuković“ iz Subotice dobila je 8.292 evra za opremanje pet učionica potpuno novim nameštajem.

Nove klupe, stolice, ormani i police obradovali su osnovce od prvog do četvrtog razreda, a ceo projekat „Modernija škola za bolje sutra“ rađen je u saradnji sa školom „Ivan Goran Kovačić“ iz Đakova.

Veoma je bitno da su materijalno tehnički uslovi za naše učenike i decu dobri, to nije najosnovnije ali je dobra baza od koje se kasnije može krenuti. Deca su zadovoljna, jedva su čekala da dobiju nove klupe i odmah su počela da rade – istakla je Mirjana stevabnović, direktor subotičke OŠ „Matko Vuković“ dodavši da je osnova programa bila pomoć učenicima osnovnih škola koji pohađaju nastavu na hrvatskom nastavnom jeziku u Srbiji. Prema njenim rečima, ovu školu od prvog do četvrtog razreda pohađa oko 120 učenika od kojih 90 nastavu prati na hrvatskom jeziku.

U realizaciji projekta učestvovao je i Grad Subotica kao i Hrvatsko nacionalno veće, manjim delom.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio