Promotivna akcija ,,Mladi kuvaju“ u sredu 08. novembra

Povodom Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom, Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica, u saradnji sa koordinatorom praktične nastave Jadrankom Vojnić Tunić iz Hemijsko- tehnološke škole u Subotici, organizuje promotivnu akciju,,Mladi kuvaju“ u kojoj će srednjoškolci Hemijsko- tehnološke i Medicinske škole imati priliku da sami isprobaju veštine kuvanja.

Promotivne akcije ,,Mladi kuvaju“ planirane su u sredu, 08. novembar u pekari Hemijsko-tehnološke škole u 11 časova za učenike Hemijsko-tehnološke škole i u 13:15 časova za učenike Medicinske škole. Cilj promotivnih akcija je osposobljavanje mladih da samostalno pripreme zdrav obrok i odaberu zdrave navike u ishrani. Polaznici su učenici Hemijsko-tehnološke i Medicinske škole koji su u okviru Svetskog dana hrane, 16. oktobra, prošli edukativne seminare o pravilnoj ishrani i poremećajima ishrane i koji će pripremljene obroke servirati svojim vršnjacima.

Mladi će pripremati slane mafine sa povrćem, pileću salatu kao celovit obrok i voćnu salatu. Seminar će voditi lekari i nutricionista Zavoda za javno zdravlje Subotica.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio