VI Međunarodni turnir u rukometu od 09. do 12. novembra u Subotici

VI Međunarodni veteranski turnir u rukometu održaće se u našem gradu od četvrtka, 09. do nedelje, 12. novembra. Organizator takmičenja je rukometno sportsko udruženje „Stara škola“ iz Subotice, a dolazak je najavilo 35 ekipa, tačnije 21 ekipa u muškoj i 14 ekipa u ženskoj konkurenciji, iz Tuzle, Sarajeva, Doboja, Osijeka, Podgorice, Sombora, Beograd, Trogira, Novog Sada, Zvornika, Zadra, Bjelovara i mnogih drugih gradova.

Turnir je svake godine sve veći i veći, ove godine očekujemo preko 500 učesnika. Želeli bi da pozovemo sve ljubitelje rukometa da dođu i vide spektakl koji će se dogoditi. Nadam se fer pleju svih takmičara – istakao je Nenad Kanurić, predsednik Udruženja “Stara škola”.

“Trofej Subotica” nastao je 2017. godine nakon turnira u Tuzli, kada su učesnici iz Subotice poželeli da sličan događaj organizuju i u našem gradu.

Motiv je bio da ljude koji se više ne bave aktivno sportom uključimo u sportski život, i pružimo im mogućnost da budu aktivni sportski penzioneri, ali i da ponudimo našim gostima sve one lepote koje Subotica poseduje – poručio član Organizacionog odbora Boris Živkov, rekavši da su prijateljlstvo i zajedništvo ono za čega se zalažu svi učesnici turnira.

Otvaranje turnira “Trofej Subotica 2023” zakazano je za četvrtak, 09. novembar od 17 časova, u sportskoj sali srednje Tehničke škole “Ivan Sarić” gde će se takmičenja i odvijati, a ulaz je slobodan za sve posetioce.

 

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio