„Volim igrače koji su ratnici“ – reči su Nenada Lalatovića na promociji za novog šefa stručnog štaba Spartaka

Fudbalski klub „Spartak Ždrepčeva krv“ predstavio je danas, 16. novembra novog glavnog trenera i šefa stručnog štaba, Nenada Lalatovića. Nekadašnji trener „Crvene Zvezde“ i „Vojvodine“ sa puno energije i volje za radom došao je u „Spartak“ kako bi pokušao da omogući subotičkom prvoligašu da dođe do plejofa.

Zahvalio bih se Aleksandru Keržakovu i njegovim pomoćnicima, Vladimiru i Ruslanu na korektnoj saradnji i poželeo bih im sve najbolje u nastavku karijere. Novog šefa Nenada Lalatovića svi sigurno dobro poznaju i njegove rezultate u trenerskoj karijeri. To je trener koji je radio u dosta klubova, sa ogromnim uspehom i koji je pravio neke vanserijske rezultate poput osvajanja Kupa i ostanka u ligi sa ekipom iz Kragujevca u koju niko nije verovao. To sigurno dovoljno govori o njemu i njegovom radu. Uz njega će u klub doći i Milan Vještica kao prvi pomoćnik, a u klubu ostaju i kondicioni trener Sergej, trener golmana Peštalić i pomoćni trener Tutorić – istakao je predsednik kluba, Nikola Simović dodajući da je ugovor sa Lalatovićem potpisan do kraja sezone.

Prema njegoviom rečima, dogovor je bio brz i Lalatović je sigurno pravi čovek za trenutnu Spartakovu situaciju jer će svojim znanjem i zalaganjem pomoći Spartaku da izbori plejof što i jeste cilj sezone.

Ubeđeni smo da je dolazak Lalatovića pravi potez, želimo da zajedničkim snagama uradimo ono što je naš zajednički cilj, a to je plasman u plejofu – dodao je sportski direktor FK „Spartak Ždrepčeva krv“, Ljubiša Dunđerski.

Brzim i energičnim tonom novi šef Spartakovog stručnog štaba Nenad Lalatović poručio je prisutnima kako je znao da će jednoga dana biti trener Spartaka jer dolazeći na utakmice u Suboticu, osećao je da će se u pravom trenutku stvoriti prilika i da će mu ta čast i privilegija i pripasti.

Dogovorili smo se za dva mniuta, nisam postavljao neke uslove, svestan sam kakva je situacija i prihvatio sam poziv radosno. Znam šta se od mene očekuje, neće biti nimalo lako. Zadatak nam je da uđemo u plejof, imamo dobar, kvalitetan tim ali neke stvari moraju sigurno da se poprave – izjavio je Lalatović misleći pre svega na veću efikasnost i samopouzdanje samog tima.

Ovaj tim je dobro selektiran i zaslužio je da bude u plejofu. Nadam se da cu opravdati poverenje kluba i da ćemo biti među prvih osam do kraja sezone. Sada je najbitnije upoznati ekipu i raditi sa njima. Volim igrače koji su ratnici, koji žele pobedu i koji žive za pobedu, takav sam ja, a takvi će i oni morati da budu – poruka je novog Spartakovog trenera koji podseća da od narednih šest utakmica koje predstoje, Spartak u čak četiri odlazi kao gost te će zbog toga situacija za subotičke prvotimce biti teška.

Spartak se poklopio sa mojim ambicijama, gde god sam radio uvek sam bio među prva četiri tima. Kada sam preuzeo Kragujevac, mnogi nisu verovali u nas, govorili su mi da to ne činim, ali smo vezali šest pobeda i prestigli tada Proleter. Mislim da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo se boriti, a uspeh tima biće još veći posle priprema, tada će igrači biti mnogo bolji – poručio je Lalatović vidno željan rada i borbe, naoružan sa mnogo energije, što osim igrača, i subotička publika sa nestrpljenjem jedva čeka da vidi.

Naslovna foto: Fk Spartak Žk/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio