Spartak vratio dug Radniku

Utakmica 17. kola Mocart bet Super lige Srbije odigrana u petak, 01. decembra između subotičkog prvoligaša, FK „Spartak Ždrepčeva krv“ i FK „Radnik“ iz Surdulice, završena je pobedom domaćina i rezultatom 1:0.

Igrali smo dobro ali nismo uzeli ni bod, a kamoli bodove. Problem je što u početku kao da smo čekali da primimo gol da bismo počeli da igramo, taj period bilo je najslabiji. Posle toga smo dobro igrali, naročito drugo poluvreme. Postoji želje za igranjem tako da će i bodovi sada morati da dođu – izjavio je nakon utakmice Milan Milanović, šef stručnog štaba FK „Radnik“, nekadašnji Spartakov trener uputivši čestitke fudbalerima Spartaka na pobedi uz poruku da je igrana „korektna i živa utakmica sa dosta duela“.

Čestitao bih ekipama na prekrasnoj igri, ali mojoj ekipi želim da čestitam samo prvih 25 minuta, to je ono kako ja želim da Spartak igra. Nakon datog gola mislim da smo stali, povukli se i počeli da se branimo, a to je ono što ne želim – poručio je Nenad Lalatović. šef Spartakovog stručnog štaba dalje objašnjavajući kako su subotički fudbaleri verovatno navikli da igraju na prvu kontru i kontru ali da je on trener koji takav fubal ne voli, već više fudbal koji se igra iz srednjeg bloka i visokog presinga.

Kad god da smo igrali u visokom presingu, mi smo bili jako dobri na terenu. Nakon 25 minuta prepustili smo Surdulici da igra i branili smo se. Dobro smo se odbranili i raduje me to da, otkada sam došao, nismo primili nijedan gol, dali smo dva gola i osvojili maksimalnih šest bodova. Pomakli smo se na tabeli prema zoni koja vodi u plejof, a ne u plejaut i to je dobro, ali mora još dosta toga da se ispravi i da bih bio zadovoljan moramo igrati još jači, napadački fudbal – rekao je Lalatović poručivši da je najteže pobediti dobijenu utakmicu, jer su pobeda ono što su svi očekivali nakon utakmice sa IMT-om.

Iako malobrojna, subotička publika prihvatila je novog, veoma aktivnog trenera, Nenada Lalatovića koji na vrlo dinamičan način prati tok svake utakmice.

Nadam se da će protiv Crvene Zvevde biti pun stadion i voleo bih da navijači Spartaka dolaze na ukatmice, njihova snaga i najvijanje su nam jako potrebni kako bi uspeli da ostvarimo zacrtani cilj, sa njima će nam biti mnogo lakše – naglasio je Lalatović nakon dobijenog duela.

Foto: Fk Spartak Žk/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio