Birački spisak otvoren i dostupan građanima

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas, 27. decembra da je Jedinstve birački spisak uveliko otvoren, javan i dostupan građanima, te da je obezbeđena maksimalna transparentnost biračkog spiska.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo danas, u 11 časova, primilo zahteve Nikole Ristića, „Savesnih građana“ i Ivana Bjelića, sa identičnim pitanjem: „Kada ćete otvoriti biračke spiskove?“. Tim povodom, Ministarstvo naglašava da je Jedinstveni birački spisak javna evidencija, dostupna svim građanima Srbije na zvaničnoj internet prezentaciji ovog ministarstva. Na navedenoj stranici svaki građanin može da proveri da li je upisan u Jedinstveni birački spisak i na kom biračku mestu glasa. Takođe, na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva građani mogu proveriti i za sve druge građane gde glasaju, odnosno za svako biračko mesto imena i prezimena svih birača.

Pored svega toga, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na svaka tri meseca objavljuje podatke o broju birača po opštinama, odnosno gradovima, dodaje se u saopštenju.

https://upit.birackispisak.gov.rs/

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio