Najluđa noć na trgu uz trubače Bobana Markovića

Svi Subotičani koji odluče da najluđu, novogodišnju noć provedu na Trgu Slobode u centru grada, ove godine imaće priliku da uživaju u koncertu orkestra Bobana i Marka Markovića. “Kalašnjikov” i “Mesečina” samo su neki od hitova ovog svetski poznatog trubačkog orkestra kojeg je “Songlines” uvrstio na listu 50 najvećih svetskih instrumentalista kao jedinog trubača na listi i muzičara koji je proglašen za ambasadora fastivala u Guči. Dobrom provodu na gradskom trgu prethodiće koncert Subotičkog simfonijskog orkestra koji je predviđen za 29. decembar, od 20 časova.

– Grad Subotica i turistička organizacija kao suorganizatori i ove godine za svoje sugrađane i za goste koji dođu u naš grad organizuju doček Nove godine na trgu. Svi koji odluče da poslednje sate 2023. godine isprate uz atraktivan muzički program, dobro raspoloženje i tradicionalni vatromet uz program koji počinje od 22:30 na centralnom gradskom trgu, biće u prilici da uz muziku i kuvano vino naprave dobru atmosferu kao uvod u ono što sledi u nastavku noći. U novogodišnju noć uvešće nas muzičari svetskog renomea, dobitnici brojnih domaćih i međunarodnih priznanja, orkestar Bobana i Marka Markovića. Boban Marković je ime koje obećava spektakl zato pozivamo sve, bez obzira na naznake da postoji mogućnost kiše, da dođu na trg jer nemamo često priliku da prisustvujemo ovakvom događaju, slušamo ovakve muzičare i budemo deo atrakcije koju oni priređuju gde god se pojave – izjavila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica dodajući da je u pitanju orkestar koji je stvarao muziku za kulte filmove poput ostvarenja “Arizona dream” i “Underground”.

Kao i svake godine, ponoć i prve minute nove, 2024. godine godine posetioci će dočekati uz efektan vatromet i zvuke kompozicije “Na lepom plavom Dunavu”. Prazničnu atmosferu i novogodišnje raspoloženje upotpunće i ponuda tradicionalnog zimskog novogodišnjeg vašara “Winterfest” koji će takoće jednim delom biti otvoren i za sam doček. Služiće se kuvano vino, hrana i šampanjac kako bi uživanje bilo zagarantovano. Iz Gradske uprave poručuju da su preduzete sve neophodne mere bezbednosti, pa će centralni gradski trg i ove godine biti obezbeđen i ograđen i u tom prostoru neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i upotreba pirotehničkih sredstava.

Uvertiru u novogodišnji program predstavlja i koncert Subotičkog simfonijskog orkestra za sve ljubitelje klasične muzike koji je predviđen za 29. decembar, u Velikoj većnici Gradske kuće, od 20 časova. Karte za koncert mogu se kupiti od sutra, 28. decembra u turističkoj organizaciji grada Subotice na prizemlju Gradske kuće po ceni od 1.000 dinara.

– Trudimo se da svake godine napravimo ozbiljan i atraktivan program za našu publiku. Tako će biti i ove godine kada obeležavamo deceniju rada i postojanja. Koncert će po prvi put biti iz dva dela, u prvom delu slušaće se Verdijeve arije koje su jedne od najlepših, one su nezgodne za izvođenje i teško ih je svirati u kontinuitetu ali mi smo se dobro spremili. Imamo dva izuzetna glasa, Vesnu Đurković, sopran, koja je prvakinja beogradskog Narodnog pozorišta i Željka Andrića, bariton koji je prvak novosadske opere. Uz njih će dirigent Mikica Jeftić pre svake arije reći po par reči o kompoziciji. U drugom delu biće neizbežni Štrausi, sviramo čak i jednu polku koju do sada u Subotici nismo svirali. Siguran sam da ćemo oduševiti publiku u sali i preko malih ekrana – rekao je Miloš Nikolić, umetnički direktor Subotičkog simfonijskog orkestra, uz poruku da se za narednu godinu najavljuje duplo veći broj koncerata, najmanje devet, a to će pre svega biti koncerti Stefana Milenkovića i Aleksandra Madžara.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio