Od 15. januara prijava za 100 hiljada vaučera za odmor

Ministarstvo turizma i omladine Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada danas, 28. decembra usvojila Uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u našoj zemlji, kojom se maksimalna vrednost vaučera povećava sa 5.000 na 10.000 dinara.

Prijava građana za korišćenje vaučera počinje od 15. januara na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije” na teritoriji cele zemlje. Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Takođe, prijavljivanje ugostitelja zainteresovanih da učestvuju u sistemu dodele vaučera biće omogućeno preko sistema eTurista od 31. decembra, a prva lista ugostitelja biće objavljena na sajtu Ministarstva turizma i omladine 8. januara. Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio