Prijem predstavnika sedme sile kod gradonačelnika

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić ugostio je danas, 29. decembra predstavnike medija na tradicionalnom prijemu novinara, gde je istakao da je iza nas još jedna, izuzetno zahtevna godina koju su obeležile mnoge globalne krize. Pa ipak, 2023. godina prema Bakićevim rečima može se oceniti kao uspešna, pre svega zbog finanskijske stabilnosti gradskog budžeta.

– Globalne krize i ratovi ostavili su određene posledice na sve oblasti društvenog života, kako na naš grad tako i na državu Srbiju i ceo svet. Ovo je godina koju možemo da ocenimo kao izuzetno uspešnu za lokalnu samoupravu, ono što je najbitnije i osnova za sve, ovo je bila godina izuzetne istorijske, finansijske stabilnosti budžeta grada koji nam je zbog toga dozvolio da možemo da uradimo mnoge stvari, a uradili smo mnogo – rekao je gradonačelnik Subotice i uputio zahvalnost sugrađanima na razumevanju i strpljenju, pre svega kada su u pitanju radovi na realizacija projekta brze pruge Budimpešta – Subotica – Beograd.

– Subotičani su na dostojanstven i gospodski način izneli sve teškoće oko izvođenja radova, jer železnička pruga prolazi kroz samo jezgro grada i deli ga na pola, što radove čini zahtevnijim. Subotičani su odgovorni, politički zreli, prepoznali su naš rad i zato ih poštujem – naglasio je Bakić.

Gradonačelnik Subotice uputio je zahvalnost i medijima koji su, kako je rekao, na vreme izveštavali subotičku javnost i koji su znali da prepoznaju činjenice od poluistina i nagađanja. “Takođe hvala i svim zaposlenima u lokalnoj samoupravi grada Subotice koji su profesionalno i odgovorno radili svoj posao, transparentno. Ponosan na zakonitost rada lokalne samouprave o čemu svedoči i nalaz državne revizorske institucije” – istakao je Bakić uz poruku da zaposlene u Upravi grada i u narednoj godini mnogo posla, određeni projekti privrešće se kraju u prvoj polovini 2024., a najavljen je i početak rekonstrukcije opšte bolnice Subotica.

– Trudio sam se da funkciju gradonačelnika iznesem na način kako to ova funkcija zaslužuje i zahteva. Želim svim građanima Subotice svako dobro od Boga i sve najbolje u predstojećoj 2024., da vam se sve želje ispune i da generalno grad Subotica bude mesto ostvarivanje najlepših želja – poruka je gradonačelnika Subotice, Stevana Bakića.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio