Šta za tebe znači Novogodišnji Hit maraton?

Dolaskom novogodišnjih i božićnih praznika svi smo pomalo željni čarolije koju praznično vreme nosi, prijaju nam druženja i šale, konstantno smo u potrazi za dobrim provodom, pozitivnom energijom koja bi nas oraspoložila. U danu prepunom obaveza nalazimo vreme da sa dragim ljudima popijemo kafu ili nazdravimo za bolju, predstojeću godinu. Bez obzira da li smo na poslu ili sa ukućanima kitimo dom, da li šetamo po radnjama i tražimo poklone ili umazani šećerom i čokoladom pravimo poslastice kojima ćemo se za praznike sladiti, svima nam je potrebno nešto što će nam izmamiti osmeh na lice ili neku dobru, veselu pesmu sa usana. Godinama unazad, taj magični začin koji je neizostavni deo svakog veselja i sjajnog raspoloženja predstavlja „Novogodišnji Hit maraton“, radijski program koji garantuje mesec dana najbolje muzike, mnogo nagradnih igara i darivanja, sve uz puno smeha i golicanja koje dopire sa subotičkog „LovaLova“ radija. Znamo šta maraton znači za sve nas, ali šta predstavlja za one koji ga stvaraju, kreiraju i čine neizostavnom tradicijom novogodišnjih praznika rešili smo da saznamo. Pokucali smo na vrata „LovaLova“ radija, predstavili se, poželeli sve najbolje, a potom upitali sve voditelje „Šta za tebe znači Novogodišnji Hit maraton?“

Naš domaćin, glavni i odgovorni urednik „Lova Lova“ radija i idejni tvorac „Novogodišnjeg Hit maratona“, Žika Savin rekao je sledeće:

– Novogodišnji Hit maraton postoji od 2000. godine. Prvo se emitovao na nekadašnjem Hit radiju (otud i „hit“ u nazivu). Već 2004., ja sam prešao na TV ekrane, a maraton je nastavio da se emituje na istom radiju gde sam kasnije dolazio kao gost, iako sam bio jedan od idejnih tvoraca ovog novogodišnjeg programa. Da će to čudo jednoga dana da broji 23 godine postojanja nisam mogao ni da pretpostavim. Danas sam doživeo da sam, od nekada najmlađeg radijskog voditelja u Subotici, postao najstariji i nisam siguran da li je to uspeh ali svakako jesam srećan što sam još uvek u tom poslu. Velika dika mi je i to što sam okupio relitvno mlade, a svakako najbolje ljude u Subotici za ovaj posao. Dopunjujemo se i imamo sjajan drugarski odnos, pa ipak na kraju dana svi znamo gde je kome mesto. Definitivno sam u ovim zrelijim godinama shvatio da ili ja volim ovaj posao ili on voli mene. Nešto nas je ovde čvrsto vezalo. Ja mislim da su to ljudi, slušaoci, oni koji nam daju do znanja kada jesmo i kada nismo u pravu i znaju da istrpe kada nismo na visini zadatka, kao neki dobar gazda koji nam daje šansu po ko zna koji put, pa smo mi u obavezi da im ispoštujemo dobar dan ili da ga popravimo ako je to moguće. Novogodišnji Hit maraton zato što sve puca od sreće i emocije, zato što tada niko nije sam u svojoj emociji, zato što tada spajamo ljude, vere, generacije i to izgleda tako lako, da je prosto neverovatno. Cela ekipa koja realizuje maraton ima isti osećaj bez ikakve prisile, a to je osećaj pripadnosti jedni drugima. Jer kada je maraton tada se okupe dve vrste ljudi, mi koji volimo da pričamo i oni koji vole da slušaju, iako i mi osluškujemo želje naših slušalaca. I ono što meni najviše godi jeste da se tada čuju najlepše reči, osete najlepše emocije i požele nejlepše želje. Zato postoji Novogodišnji Hit maraton.

Na kratko smo od miks pulta i mikrofona odvojili i Žombora Danjija da bismo ga upitali isto pitanje, na koje je on rekao:

– Za mene maraton znači dobro zezanje skup kreativnih ljudi na jednom mestu i inspiracija za dobro. Maraton je već tradicija koja mi prija i to je moj godišnji odmor.

Dobro poznati Bojan Torbica o Novogodišnjem Hit maratonu rekao je sledeće:

Maraton je vraćanje u detinjstvo i vreme kada je bilo nezamislivo provesti praznike bez ovog radijskog programa. Od 2016. godine sam se pridružio ekipi i svojom produkcijom reklama i dzinglova i aktivnim ucešćem u kreiranju programa, verujem da sam ostavio pečat na Novogodisnji Hit maraton.

Od te godine je kroz maraton prošlo mnogo zanimljivih ljudi, neki se nisu pronašli, neki su se naknadno pridružili. Žika, Žombor i ja smo zajedno od 2016., i dajemo svaki deo sebe za mesec dana maratona. Žika mi je pruzio priliku da pokažem šta umem i znam, kako bih doneo novu energiju Novogodisnjem Hit maratonu.

Društvu se priključio i Boris Koračak koji je na istu temu odgovorio sledeće:

– Novogodišnji Hit Maraton je za mene, pre svega jedna sjajna prilika za druženje, kako sa kolegama sa kojima radim program, tako i sa slušaocima. Tokom tih mesec dana vlada jedna neverovatno pozitivna energija koju, nadam se, uspešno prenosimo i na one koji nas slušaju i gledaju, a sve sa ciljem da praznike dočekamo i ispratimo uz smeh, dobru zabavu i što je najbitnije, najbolju muziku. Čast mi je što sam deo ekipe koja proizvodi najslušaniji radijski program u Subotici i verujem da će svaki naredni Maraton biti još bolji, jer sve što radimo, radimo za naše slušaoce i mislim da bi i ostale gradske radio stanice trebale da se ugledaju na nas.

Osim ovih momaka, dve lepe i veoma ljubazne dame krase radijski program Novogodišnjeg Hit maratona. Nasmejana Olja Mijailović maraton doživljava na sledeći način:

Novogodišnji Hit maraton za mene je sve samo ne posao. Kada uđem u studio i stavim slušalice kao da ulazim u drugu dimenziju. Ta količina pozitivne energije i dobrih vibracija nema sa čime da se poredi. To je posebna vrsta ljubavi. Ne znam drugačije nego srcem, a eto, na takve sam ljude i naletela. Dobra smo ekipa (ne rušite mi sneška ako ne mislite isto, drage kolege ha, ha). Kao slušalac nakupila sam staža, ali ovo je tek drugi maraton na kojem radim. Biće ih još oooojoooj!  Nećete me se otarasiti tako lako – kaže kroz smeh Olja.

Najnovija u timu voditelja Novogodišnjeg Hit maratona, Aleksandra Orlić svoje iskustvo ocenila je na sledeći način:

– Ovo je sad kao kada ti u školi zadaju pismeni zadatak na temu „Kako sam proveo zimski raspust“, a ti pojma nemaš ni kako je koji dan izgledao, ni šta si radio. Pamtiš samo da ti je bilo mnogo dobro i da bi voleo da potraje duže. E, to. Mesec dana fantastične zabave, bez brige i pameti, uz puno kvalitetnog smeha i onaj osećaj da si među svojim ljudima dok u glavi zvoni: „Dgr-cgr-obr-cgr-dgr-cgr-obr-cgr-dgr-cgr-cgr-dgr-obr-cgr-da-da, to, Garo! Živi bili.

Novogodišnji Hit Maraton emituje se svake godine od 15. decembra do 15. januara sledeće godine, i sada je u toku, pa se možete pridružiti ovoj veseloj grupi i sa njima proslaviti tekuće novogodišnje praznike. Od nedavno možete da ih slušate i na radio kanalima tv prijemnika na teritoriji Subotice, a na platformama Supernova (kanal 984) i iPTV (kanal 974). Takođe, možete da pratite audio i vide strim na našem sajtu, pa i na mnogim sajtovima koji emituju program LovaLova radija, dovoljno je da na pretraživaču ukucate LovaLova radio. Za one koji su često u pokretu postoji i aplikacija na Play store-u koju mogu instalirati na svoj android telefon.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio