Aktivnosti Centra za promociju zdravlja Subotica

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana bez duvana Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica u partnerstvu sa Domom zdravlja Subotica, CK Subotica i Apotekom Subotica organizuje nekoliko aktivnosti.

Danas, 31. januara od 10 do 12 časova u prostorijama MZ Bajnat održaće se Akcija provere zdravlja za korisnike Narodne kuhinje i prihvatilišta. Korisnici će moći proveriti krvni pritisak, nivo šećera u krvi, odrediti BMI i kompoziciju tela, uraditi FOB-test tj, prisusvo minimalne količine krvi u stolici, dobiti savete lekara o svome zdravlju, a pušači i savete na koji način da prestanu da puše.

Takođe danas, od 13 časova u prostorijama Crvenog Krsta Subotica održaće se edukativna radionica „Medijska pismenost i reklame – uticaj na upotrebu novih nikotinskih proizvoda“ za subotičke srednjoškolce. Radionicu će voditi lekar Zavoda za javno zdravlje Subotica.

U četvrtak, 01. februara od 12 časova u prostorijama subotičkog Zavoda za javno zdravlje održaće se akreditovana KME „Smernice za lečenje nikotinske zavisnosti“ koja je namenjena zdravstvenim radnicima svih zdravstvenih ustanova sa okruga. Cilj obeležavanja Nacionalnog dana bez duvana je skretanje pažnje i ukazivanje na zdravstvene rizike upotrebe i izloženosti dimu ili aerosolu bez obzira o kojim duvanskim ili nikotinskim proizvodima se radi.

– Život bez duvana i nikotina je jedini pravi izbor – 365 dana bez duvana! Zato preispitaj sebe, donesi odluku i prestani da pušiš danas. Ti to možeš! Besplatnu podršku možeš dobiti i pozivom na broj 080 020 0002, a radno vreme za telefonsku podršku je od 11 do 14 časova radnim danima – poručuje prim. mr sc. med. dr Nada Kosić Bibić, specijalista socijalne medicine i Načelnica Centra za promociju zdravlja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio