Cigarete u šupljinama automobila

Carinici su 9. januara 2024. godine na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 16.400 cigareta, skrivenih u gotovo svim fabričkim šupljinama jednog automobila.

Slučaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojeno vozilo strane registracije, kojim je pored vozača putovalo još šestoro putnika.

Mada su prisutni putnici prethodno rekli da nemaju ništa za prijavljivanje izuzev ličnog prtljaga, carinici su već na početku kontrole, ispod tapacirunga u šupljinama prednjih vrata, pronašli paklice cigareta. Zatim je utvrđeno da su istim sadržajem ispunjena i sva ostala vrata, uključujući i vrata prtljažnika. Paklice cigareta bile su spakovane i u unutrašnjost naslona svih sedišta, kao i u prostor ispod rezervnog točka.

Nakon završene kontrole utvrđeno je da se u šupljinama vozila nalazilo ukupno 820 paklica cigareta “Marlboro“ i “Rothmans“, za koje se kao vlasnik prijavio vozač. Kako se radi o stranom državljaninu, nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju krijumčarenih cigareta, uz novčanu kaznu za prekršioca.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio