Dečji pregledi u Dispanzeru od ponedeljka funkcionišu po režimu rada po izabranom lekaru

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece, odsek za odojčad, pedijatriju, školsku decu i omladinu od ponedeljka, 22. januara vraća se na režim rada po izabranom lekaru, tačnije ukidaju se „zdrava i bolesna zona“ koje su do sada postojale i sva deca koja imaju zdravstvene tegobe javljaju se izabranom lekaru radi lečenja. Ova odluka odnosi se na predškolsku decu i na decu školskog uzrasta. Zbog toga je potrebno da se roditelji što pre opredele za izabranog lekara koji će u narednom periodu lečiti dete.

Počev od februara, planira i vraćanje na IZIS sistem zakazivanja pregleda zbog čega je važno da svako dete ima izabranog lekara kod kojeg će zakazivati preglede. Deca koja imaju zakazane preglede i hitni slučajevi imaće prioritet, a oni koji ne budu imali zakazani termin, takođe će biti pregledani istog dana ali će morati da sačekaju slobodan termin, u odnosu na postojeći raspored.

– Na šalterima će biti istaknuti spiskovi lekara za koje će roditelji moći da se odluče. Školski uzrast bira lekare opšte medicine, naravno mogu da izaberu i pedijatre, a pedijatri će prvenstveno moći biti izabrani od strane roditelja koji imaju decu predškolskog uzrasta. Roditelji su u prethodnom periodu mogli da upoznaju sve lakre koji rade u našoj Službi pa će na taj način moći da se opredele ua odrešenog, izabranog lekara – kaže specijalista pedijatrije, dr Josipa Krajninger Parčetić, koordinator-rukovodilac Odeljenja za odojčad, predškolsku decu, školsku decu i omladinu i dodaje da će se na isti način, zakazivanjem pregleda, ubuduće izdavati i potvrde za dečji vrtić.

– U planu je da se organizuje određeno vreme kada će roditelji moći dolaziti isključivo radi potvrda, to će biti uglavnom na početku i na kraju radnog vremena. Zakazivanje preko call centra uvek je dobro funkcionisalo – napomilje dr Krajninger Parčetić.

Zakazivanje se obavlja preko call centra, putem broja telefona 011/362-0000. Prilikom zakazivanja, potrebno je da roditelji navedu ko je izabrani lekar deteta na osnovu čega će se odrediti termin pregleda, najčešće istog dana jer svaki lekar ima 35 otvorenih termina.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio