Gužve na graničnim prelazima

Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova obaveštava da je na pojedinim graničnim prelazima evidentirano duže zadržavanje teretnih motornih vozila, na izlazu iz Republike Srbije prema Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj, koje je prouzrokovalo gužve u saobraćaju u blizini graničnih prelaza i duže čekanje na graničnu kontrolu.

Duže zadržavanje teretnih motornih vozila na izlazu iz Republike Srbije nije prouzrokovano postupanjem nadležnih organa Republike Srbije, već je posledica načina rada stranih pograničnih organa koji primenjuju svoje nacionalne i procedure Evropske unije.

Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova u kontaktu je sa susednim pograničnim organima i razmenjuje informacije o stanju teretnog saobraćaja na državnoj granici, kako bi se smanjila zadržavanja teretnih motornih vozila na izlazu iz Republike Srbije i skratilo vreme čekanja na graničnim prelazima.

Trenutno su najduža zadržavanja na graničnim prelazima Batrovci, Bezdan i Gradina za teretni saobraćaj, dok za putnički saobraćaj nema dužeg zadržavanja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio