Incident u OŠ “Sečenji Ištvan”, škola se oglasila saopštenjem

U toku prošle nedelje u subotičkoj Osnovnoj školi “Sečenji Ištvan” došlo je do incidenta kada je učenik osmog razreda, zbog navodnih pretnji nastavnici hemije, suspendovan sa nastave. Vest se poput šumskog požara proširila društvenim mrežama, a grupa roditelja tvrdi da je isti učenik i ranije bio problematičan, pre svega u odnosu sa njihovom decom. Tip povodom oglasnila se i direktorica OŠ Sečenji Ištvan, Kristina Antal Dinčić.

– Škola je nakon saznanja dobijenog od učenika naše škole, a u vezi sa razgovorom koji je bio van škole i koji se odnosio na navodne pretnje preduzela sve iz svoje nadležnosti. Odmah smo pristupili sakupljanju informacija i postupanju po Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, te su naša saznanja prijavljena svim nadležnim organima u spoljašnjoj zaštitnoj mreži – kaže direktorka ustanove Kristina Antal Dinčić u izjavi za medije dodajući da je škola uključila i Školsku upravu Sombor, MUP Subotica, CSZR Subotica i Dečji dispanzer Subotica.

– Preduzete su koordinirane aktivnosti Škole i spoljasnje zaštitne mreže gde svako preduzima korake iz svoje nadležnosti. Škola je preduzela i preduzima sve potrebne mere da i dalje bude bezbedno mesto za sve. Nemamo pravo iznositi podatke bilo kog učenika ili zaposlenog jer bi time kršili ljudska prava i prava na zaštitu podataka ličnosti. Molimo Vas da ne širite neproverene informacije i paniku i time narušavate ugled škole i etiketirate pojedince – kaže se i izjavi za medije potpisanoj od strane direktorke OŠ “Sečenji Ištvan”, Kristine Antal Dinčić.

Pojedini roditelji dece koja pohađaju ovu školu zakazali su za danas, 22. januar javni skup ispred škole. O detaljima sa skupa svi čitaoci “LovaLova” portala biće pravovremeno obavešteni.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio