Kapacitet Privremenog prihvatilišta popunjen do maksimuma

Privremeno prihvatilište za najugroženije građane Subotice, koje je započelo sa radom 30. novembra, u potpunosti je popunjeno. Smeštajni kapacitet prihvatilišta je 12 kreveta, a već nakon nekoliko dana od otvaranja, bio je u iskorišćen do maksimuma. U prihvatilište su smeštena lica koja, prema oceni Centra za socijalni rad Subotice, nemaju odgovarajuće uslove za stanovanje u zimskom periodu.

Iz Crvenog krsta Subotica napominju da su korisnici smeštaja u prihvatilištu starija lica, uglavnom preko 60 godina, a više od polovine smeštenih osoba do sada nisu bili njegovi korisnici. O stanovnicima brine Gradska organizacija Crvenog krsta sa svojim volonterima koja obezbeđuje tri obroka dnevno, zdravstvenu negu i lekove.

Prema rečima Ilije Đukanović, člana Gradskog veća zaduženog za oblast socijalne zaštite, prihvatilište tokom prethodne zime koristilo 20 sugrađana, a u 2023. godini za njegovo funkcionisanje opredeljeno je 870 hiljada dinara. Kako poručuju iz Gradske uprave, namera je da se u tekućoj godini izdvoji još više sredstava kako bi se produžio rad prihvatilišta.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio