Licitacija carinarnice Beograd

Od danas, 24. januara na sajtu Uprave carina zainteresovani mogu da se prijave za e-licitaciju trajno oduzete robe, koju Carinarnica Beograd organizuje 2. februara 2024. godine. Među predmetima za koje će se ovoga puta nadmetati zainteresovani kupci nalaze se oni koji nisu prodati tokom prethodne licitacije održane u oktobru prošle godine, ali i brojni novi predmeti zaplenjeni u carinskim prekršajima i trajno oduzeti pravosnažnim presudama.

Reč je o šest ručnih časovnika svetski poznatih robnih marki (Hublot, Rolex, Cartier) od kojih su dva primerka posebno vredna: prelepi muški “Hublot Spirit of Big Bang“ čija je početna cena 1.890.000 dinara i ženski sat optočen dijamantima “Cartier Balon Bleu“ za koji će licitiranje ovoga puta početi od 1.640.000 dinara. Pored ručnih časovnika, zainteresovani će na pomenutoj e-licitaciji moći da licitiraju i za nakit (ogrlice i minđuše) poznatog brenda “Hermes“.  Pojedine kategorije robe se izlažu prodaji zbirno, kao npr izgubljeni prtljag i poštanske pošiljke, ženska obuća, muška i ženska garderoba i za ovu robu mogu licitirati samo pravna lica, kao i 12 pločica investicionog zlata za koje mogu licitirati samo pravna lica i preduzetnici registrovani za promet zlata, što je u aplikaciji jasno naznačeno.

Razgledanje robe koja se izlaže prodaji zakazano je za 29. januar od 10:00 do 12:00 časova u magacinu Carinarnice Beograd, ulica Rajkova bb na Bežanijskoj kosi. Rok za prijavu i uplatu kaucije koji je počeo danas, ističe 30. januara 2024. godine do 24 časa, a kaucija iznosi 30 odsto od početne cene robe za koju se licitira. Svi koji žele da učestvuju na e-licitacijama prethodno treba da se upoznaju sa opštim uslovima učešća i korisničkim uputstvom koji su dostupni kako u samoj aplikaciji, tako i na sajtu Uprave carina u rubrici “Objašnjenja“: https://www.carina.rs/dokumenti/carinski-propisi/objasnjenjaupravecarina.html

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio