Naredne nedelje počinje “Svetosavska nedelja”

Srpski kulturni centar “Sveti Sava”, zadužbina Dušana Radića od 21. do 27. januara organizuje “Svetosavski nedelju”. Svetosavska nedelja je kulturno-duhovna manifestacija koju organizuje Srpski kulturni centar “Sveti Sava” od svog osnivanja, 13. aprila 1991 godine.

Ovogodišnju Svetosavsku nedelju će veliki broj učesnika i gostiju kao i tematska raznolikost učiniti bogatom kulturnom manifestacijom kojoj je cilj da afirmiše srpsku duhovnost i kulturu, da širi i štiti najznačajnije vrednosti naše istorije, tradicije i stvaralaštva. Ove godine od 21. do 27. januara biće održano sedam programa i tradicionalni, 31. po redu Svetosavski bal. Svi najavljeni programi počinju u 19.00 časova u svečanoj sali Zadužbine Dušana Radića. Izložbu slika posetioci će moći da pogledaju od 21. januara do 15. februara meseca svakim radnim danom od 10.00 do 14.00 časova. Sve programe zaintersovani će moći da pogledaju na yutube kanalu Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava” dok će se Svetosavski održati u restoranu „Spartak S“, 27. januara, sa početkom u 20.00 časova.

Manifestacija počinje u nedelju, 21. januar u 19.00 časova, svečanim otvaranjem i izložbom slika Maja Todić, “Sricanje sa freske”. Izložbu će otvoriti Danilo Vuksanović, slikar, a u sklopu večeri održaće se i pojanje Mešovitog hora SKC “Sveti Sava”.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio