Novi glumci Narodnog pozorišta Subotica

Ključni trenuci u jednom teatru jesu oni kada ansambl osnaže mlade glumačke snage. Upravo se to dogodilo Narodnom pozorištu u Subotici koje je promovisalo četvoro novih glumaca, dvoje u Drami na mađarskom i dvoje u Drami na srpskom jeziku. Blanka Horvat, Armin Ric, Monja Vuksanović Medaković i Miloš Macura, dobili su priliku da pokažu svoj talenat i donesu novu energiju na scenu Jadran.

Uz nove glumce, deo kolektiva Narodnog pozorišta kao umetnički direktor Drame na mađarskom jeziku postao je i Valentin Vencel, pozorišni stvaralac sa decenijskim iskustvom i brojnim nagradama iza sebe. Upravnik pozorišta Miloš Nikolić, poželeo je dobrodošlicu novim kolegama i nagovestio veoma ambiciozne planove koje će teatar i ostvariti u ovoj godini.

– Dolazak ovih mladih, talentovanih umetnika nije samo proširenje ansambla, već je deo dugoročne strategije koja podrazumeva osnaživanje umetničkog uticaja pozorišta. Narodno pozorište Subotica, potvrdilo je svoju posvećenost stvaranju vrhunske umetnosti, a usavršavanje novih generacija umetnika kao i negovanje onih koji su se već dokazali na našoj sceni, doprineće jedinstvenom, svežem iskustvu, kako za sve nas u pozorištu, tako i za publiku. Naši planovi ne odnose se samo na dramu, pa tako u programu imamo i koncerte Simfonijskog orkestra i balet. Na taj način formiramo sveobuhvatan kulturni prostor koji će zadovoljiti različite umetničke kriterijume – naglasio je Nikolić.

Upravnik Narodnog pozorišta izrazio je zahvalnost Sekretarijatu za kulturu i informisanje i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, na bezrezervnoj podršci i poverenju u ostvarivanju umetničkih ambicija teatra.

– Ova podrška je ključna za očuvanje i jačanje kulturnog identiteta zajednice, čime se teatar postavlja kao značajan deo bogate kulturne baštine Subotice, a most između kulture i zajednice obećava, ne samo umetnički rast teatra, već i prosperitet celokupne kulturne scene grada Subotice – završio je Nikolić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio