Objavljene liste stipendista Ministarstva prosvete i Fonda za mlade talente

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije objavilo je danas, 19. januara konačnu listu kandidata za dodelu studentskih kredita i stipendija, kao i konačnu listu učenika i studenata koji će u školskoj 2023/2024. godini primati stipendiju za izuzetno nadarene učenike i studente.

U saopštenju se navodi da je i Fond za mlade talente, koji se nalazi u okviru Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, objavio preliminarnu listu kandidata za stipendiju „Dositeja”, dok će konačnu listu objaviti 25. januara. Ministarstvo i Fond za mlade talente podsećaju sve kandidate na to da, u skladu sa zakonom, mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Republike Srbije. U slučaju da je kandidat konkurisao i dobio stipendije više različitih institucija, mora se odlučiti za jednu i o svojoj odluci o odricanju obavesti instituciju od čije stipendije odustaje, najkasnije do 31. januara.

Ukoliko odustaje od stipendije Ministarstva prosvete, potrebno je poslati obaveštenje na imejl [email protected], a u slučaju da odustaje od stipendije Fonda za mlade talente, potrebno je poslati obaveštenje na imejl [email protected].

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija su u prethodnom periodu unapredili sistem i sinhronizovali aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija studentima, čime je prevaziđen izazov dupliranja stipendija.

Liste se mogu ppogledati na sledećim linkovima:

https://prosveta.gov.rs/vesti/konacna-lista-kandidata-za-dodelu-studentskih-kredita-i-stipendija-za-skolsku-2023-2024-godinu/

https://prosveta.gov.rs/vesti/konacna-rang-liste-o-dodeli-ucenickih-i-studentskih-stipendija-izuzetno-nadarenim-ucenicima-i-studentima-u-republici-srbiji-za-skolsku-2023-2024-godinu/

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio