Održana 104. sednica Gradskog veća Subotice

Članovi Gradskog veće Grada Subotice su na današnjoj, 104. redovnoj sednici doneli Rešenje o utvrđivanju nominalnog iznosa jednokratne novčane pomoći trudnicama na teritoriji Grada Subotice iz sredstava budžeta Grada za 2024. godinu. Prema datom rešenju, utvrđen je nominalni iznos jednokratne novčane pomoći trudnicama iz sredstava budžeta grada u iznosu od 20.000 dinara. Na istoj sednici usvojeno je i Rešenje o utvrđivanju nominalnog iznosa roditeljskog dodatka za prvo dete za 2024. godinu, prema kom ova suma iznosi 15.000 dinara.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Rešenje o davanju saglasnosti na Program upravljanja komunalnim otpadom na teritoriji Grada Subotice za 2024. godinu. Osnovna delatnost koja je poverena JKP „ Čistoća i zelenilo“ Subotica, od strane osnivača, podrazumeva sakupljanje, odvoženje i deponovanje komunalnog otpada iz domaćinstava i pravnih lica, na teritoriji Grada Subotice. U svim gradskim i vangradskim mesnim zajednicama, sakupljanje otpada obavlja se putem tipskih posuda, zelenih i plavih kanti. Mešani komunalni otpad iz domaćinstava, iz svih delova grada, odvoziće se najmanje četiri puta mesečno, odnosno jednom sedmično. Zbog veće količine smeća postavljaju se otvoreni kontejneri u ulici Petra Lekovića br. 2, u Šumskoj ulici kod bivše „Lesnine“, na uglu Šumske i ulice Braće Jugović, u Petrinjskoj ulici iza zanatskog centra, u ulici Lovre Bračuljevića i kod pijace „Zelenac“ u naselju Prozivka. Kabasti otpad odvoziće se, kao i do sada, dva puta godišnje u okviru prolećne i jesenje akcije odvoženja kabastog otpada iz domaćinstava sa teritorije Grada Subotice. Takođe, JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, u saradnji sa nadležnim Sekretarijatom za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj gradske uprave Subotica planira da u 2024. godini započne radove na realizaciji projekta „Aleksandrovačka bara“, radovima na izgradnji obodnog nasipa na telu gradske nesanitarne deponije.

Na današnjoj sednici takođe su usvojena Rešenja o davanju saglasnosti na Program održavanja javnih zelenih površina na teritoriji Grada Subotice, na Program održavanja zelenila na površinama javne namene koje se nalaze na zaštićenom području, kao i javnih zelenih površina duž obala Palićkog, Krvavog i Ludaškog jezera.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio