Otvoren novi Turistički info centar Subotice

Desno od svečanog ulaza u Vestibil Gradske kuće, od danas, 30. januara nalaze se nove prostorije Turističkog info centra Subotice. U pitanju je preuređen, moderan i funkcionalan objekat koji će služiti u svrhu primarne turističke ponude svim turistima i posetiocima koji dođu u Suboticu. „Turistički info centar“ ujedno će biti i suvenirnica, ali i biletarnica gde će moći da se kupe karte za sve bitnije događaje u gradu.

– Grad Subotica je, uz Palić, jedna od prvih šest turističkih destinacija u Srbiji i svakako zaslužuje ovakav objekat primarne turističke usluge. Mi smo destinacija koja će ove godine zabeležiti preko 200.000 dolazaka i preko 400.000 noćenja, a objekat će doprineti još boljoj turističkoj usluzi – izjavio je Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotice dodajući da objekat poseduje i direktan ulaz u Vestibil što će olakšati turističke posete Gradskoj kući. Ceo projekat realizovan je u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije i Gradskom upravom.

– Resorno ministarstvo učestvovalo je sa preko 20% pomoći, dok je Grad Subotica finansirao 80%, a sama vrednost projekta je 10.000.000 dinara, bez PDV-a. Ovim smo zatvorili priču u smislu Turističkog informativnog centra – naglasio je Medaković poručivši da će radno vreme „TIC“-a radnim danima biti od 9 do 17 časova, vikendom od 9 do 13 časova, a kada se sadržaji prošire, postoji šansa da se i satnica koriguje i bude, poput ostalih evropskih centara, do 20 časova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio