Podeljeno 100.000 turističkih vaučera za svega dva sata, apel Vladi da se odobri još 150.000

Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji započetaje ali i završena danas, 15. januara na šalterima javnog preduzeća „Pošta Srbije“ na teritoriji cele zemlje. Prvih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji podeljeno za samo 2 sata, a „Moja Srbija“ pozvala je Vladu da pusti u opticaj još 150.000 vaučera.

Interesovanje za vaučere je bilo izuzetno veliko, pa su tokom protekle nedelje građani rezervisali daleko veći broj termina za odmor, od predviđenih 100 000. Međutim, umesto da zadovoljno trljaju ruke, ugostitelji su se sada našli pred neočekivanim problemom.

– Pošto ne znaju ko je danas stigao na red, a ko ne, ugostitelji će biti primorani da pozovu sve goste koji su kod njih rezervisali smeštaj do kraja godine i da ih pitaju da li su uspeli da predaju formulare za vaučer – kaže Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i naglašava da su ugostitelji prethodno izrazili veliko zadovoljstvo zbog pomeranja početka akcije na 15. januar i povećanja vrednosti vaučera na 10.000 dinara.

Pravo na vaučere imali su zaposleni u visini zarade do 80.000 dinara, nezaposleni, penzioneri, kao i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Građanima je na raspolaganju bilo 100 hiljada vaučera u maksimalnoj vrednosti od 10.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera. Trenutno je više od 4.000 prijavljenih ugostitelja u čijim smeštajnim objektima će građani moći da koriste vaučere, a otvoren je poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio