Podrška međunarodnih finansijskih institucija od izuzetne važnosti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali i regionalni direktor Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Asad Alam konstatovali su danas da Srbija ima dobre ekonomske performanse i da nema nijednog problema u 14 trenutno aktivnih projekata u našoj zemlji u kojima učestvuje ova međunarodna finansijska institucija.

Mali je istakao da je za Srbiju od izuzetne važnosti podrška Svetske banke, kao i Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske banke za obnovu i razvoj i drugih međunarodnih institucija.

Srbiji je važna stabilnost koju takva podrška pruža, a kredibilitet smo izgradili time što smo svako obećanje i ispunili, naveo je on i dodao da u teškim godinama naša zemlja pronalazi izvore rasta, što je važno za kontinuitet ekonomskih rezultata.

Potpredsednik Vlade je najavio da će u narednim godinama prioritet biti obrazovanje i inovacije, uz napomenu da će 2027. godine Srbija biti domaćin međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO, koja će biti nosilac daljeg rasta, ulaganja i razvoja.

Mali je ukazao na to da je Srbija prošle godine ostvarila rast BDP-a od 2,5 odsto, dostigavši 69 milijardi evra BDP-a, uz priliv stranih direktnih investicija od 4,5 milijardi evra, rekordno nisku nezaposlenost od devet odsto, visoku zaposlenost od 50,7 odsto i 2,367 miliona zaposlenih građana.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio