Program „Svetosavske nedelje“ za 25. i 26. januar

U Srpskom kulturnom centar “Sveti Sava”, zadužbina Dušana Radića u toku je “Svetosavska nedelja” koja će trajati sve do subote, 27. januara.

Svetosavska nedelja je kulturno-duhovna manifestacija koju SKC “Sveti Sava” organizuje od svog osnivanja, već 32. godine. Ova kulturna manifestacija za cilj ima da afirmiše srpsku duhovnost i kulturu, da širi i štiti najznačajnije vrednosti naše istorije, tradicije i stvaralaštva.

Danas, 25. januara, od 19 časova, biti upriličano muzičko veče „Radosne manastirske pesme“. Gosti večeri biće mr Slavko Nikolić, tenor, dr Milivoje Veljić, na klaviru, mr Nikola Đuričanin, na violini i Petar Golubović na gitari. Narator i voditelj večeri biće dr Aleksandar Paladin.

Sutra, 26. januara, takođe od 19 časova organizuje se Svečana akademija, na kojoj će učestvovati članovi Dečjeg crkvenog hora „Emanuil“, učenice Muzičke škole Subotica – Odsek za tradicionalno pevanje, učenici Gimnazije ,,Svetozar Marković“ i Violeta Radić. Program su pripremili Sava Samardzić, Tamara Štricki, Rafaila Stokin i Jelena Strelarac.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio