Promocija slikovnice “Kad bi palata pričala”

Savremena galerija Subotica u ponedeljak, 22. januara sa početkom u 18 časova proslaviće “Dan mađarske kulture” u okviru kog će predstaviti i najnovije izdanje, slikovnicu „Kada bi palata pričala“ na mađarskom jeziku. Ovo je prvi od programa u okviru proslave 120 godina Palate Rajhl koji će se priređivati jednom mesečno do kraja tekuće, jubilarne godine.

Kada bi palata pričala, koje tajne bi nam otkrila? Ili je bolje da nam ih otkrije Ilma, ćerka njenog tvorca, arhitekte Ferenca Rajhla? Naša secesijska lepotica ima mnogo toga da kaže, a deca i odrasli pozvani su da uživaju u pričama koje pripoveda Robert Takarič, autor dirljivog glasa Ilme Rajhl, dok je kustoski tim Savremene galerije Subotica pripremio istorijske tekstove vezane za ovo jedinstveno zdanje. Larisa Ivanković svojim ilustracijama oživela je magični svet Palate Rajhl.

Gosti večeri biće pisac Robert Takarič, etnolog i konzervator saradnik Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica Leda Šiling, urednica Jasmina Jovančić Vidaković i Viktoria Salma, tehnička urednica izdanja, a moderator večeri biće Miroslav Jovančić, kustos Savremene galerije Subotica.

Uz promociju koja će biti održana na mađarskom jeziku, posetioci će biti posluženi čajem i kuvanim vinom.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio