Subotički “Gloubovi” kreću na Kipar na pripreme

Prvi deo fudbalske sezone u Super ligi Srbije je završen, a subotički klub “Spartak Ždrepčeva krv” trenutno se nalazi na devetom mestu, sa ukupno 25 osvojenih bodova. “Golubovi” će 14. januara krenuti put Kipra na pripreme za drugi deo sezone, rukovodstvo kluba kaže da je zadovoljno trenutnim plasmanom ali da i dalje teži da se Spartak nađe u prvih osam ekipa pa je plej-of i dalje najveći cilj.

– U proteklih šest meseci, u prvom delu sezone u rezultatskom smislu mislim da smo mogli malo bolje da se plasiramo i uzmemo još koji bod. Ono što obećava je da smo poslednjih pet utakmica, otkad je došao trener Lalatović, igrali mnogo bolje i napravili dobar rezultat uzevši devet od 15 bodova, to nam daje nam veru i nadu da ćemo uspeti da ostvarimo naš cilj ove sezone, a to je plej-of. Nakon toga ćemo videti kakva je situacija na tabeli i kako ćemo dalje – izjavio je predsednik kluba “Spartak Ždrepčeva krv” Nikola Simović.

U letnjem prelaznom roku mislim da smo jako dobro radili u smislu izlaznih transfera gde smo prodali tri igrača, oborili smo klubski rekord prodajom Hrstića u Švedsku, a prodali smo takođe i Srećkovića i Ada. Dovođenjem novih igrača mislim da smo dosta osvežili tim i da smo se pojačali, a u isto vreme smo jedna od najmlađih ekipa u Ligi – rekao je sportski direktor Spartaka, Ljubiša Dunđerski napominjući da se tradicija prodaje igrača može nastaviti i u zimskom prelaznom roku.

Prema njegovim rečima, klub je finansijski stabilan i nema potrebu da pravi izlazne tnansfere, već će čekati ponudu koja će stopostotno zadovoljiti klupski apetit i želju igrača.

U isto vreme radiće se i na pojačanju ekipe kako bi se bez većih problema igrao plej-of. U tu svrhu, kao najnovije pojačanje u klub je iz Češke doveden Nemanja Krsmanović, 2003. godište koji igra na poziciji levog beka.

– U subotu, 14. januara krećemo na Kipar na pripreme za drugi deo sezone. Odigračemo pet kontrolnih utakmica, nakon toga 03, februara igramo generalku protiv FK “Inđija” u Subotici. Trenutno i u omladinskoj školi imamo četiri, pet igrača koji će sigurno moći da konkurišu za mesto u sledećoj sezoni u Super ligi Srbije” – zaključio je Dunđerski.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio