„Svetosavska nedelja“ – najava programa za danas i sutra

U Srpskom kulturnom centar “Sveti Sava”, zadužbina Dušana Radića u toku je “Svetosavska nedelja” koja će trajati sve do subote, 27. januara.

Svetosavska nedelja je kulturno-duhovna manifestacija koju organizuje Srpski kulturni centar “Sveti Sava” od svog osnivanja, 13. aprila 1991 godine. Svetosavska nedelja je bogata kulturna manifestacija kojoj je cilj da afirmiše srpsku duhovnost i kulturu, da širi i štiti najznačajnije vrednosti naše istorije, tradicije i stvaralaštva, čemu će doprinti i veliki broj učesnika i gostiju, kao i raznolike teme. Do 27. januara biće održano sedam programa i tradicionalni, 31. po redu Svetosavski bal.

Za danas, 24. januar, od 19 časova najavljena je “Duhovna tribina” po blagoslovu Vladike Bačkog Irineja dok će sutra, 25. januara, takođe od 19 časova, biti upriličano muzičko veče „Radosne manastirske pesme“. Gosti večeri biće mr Slavko Nikolić, tenor, dr Milivoje Veljić, na klaviru, mr Nikola Đuričanin, na violini i Petar Golubović na gitari. Narator i voditelj večeri biće dr Aleksandar Paladin.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio