U SKC “Sveti Sava” počela “Svetosavska nedelja”

U Srpskom kulturnom centar “Sveti Sava”, zadužbina Dušana Radića juče je otvorena “Svetosavska nedelja” koja će trajati sve do subote, 27. januara. Svetosavska nedelja je kulturno-duhovna manifestacija koju organizuje Srpski kulturni centar “Sveti Sava” od svog osnivanja, 13. aprila 1991 godine.

Uz veliki broj učesnika i gostiju i raznolike tema, Svetosavska nedelja biće bogata kulturna manifestacija kojoj je cilj da afirmiše srpsku duhovnost i kulturu, da širi i štiti najznačajnije vrednosti naše istorije, tradicije i stvaralaštva. Do 27. januara biće održano sedam programa i tradicionalni, 31. po redu Svetosavski bal. Svi najavljeni programi počinju u 19.00 časova u svečanoj sali Zadužbine Dušana Radića. Izložbu slika koja je otvorena juče, posetioci će moći da pogledaju do 15. februara, svakog radnog dana od 10.00 do 14.00 časova. Sve programe zaintersovani će moći da pogledaju na yutube kanalu Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava” dok će se Svetosavski održati u restoranu „Spartak S“, 27. januara, sa početkom u 20.00 časova.

Danas će u SKC “Sveti Sava” od 19 časova biti održano književno veče Selimira Radulovića pod nazivom “Svetlo iz očeve kolibem izabrana dela od 1 do 7”. Gosti večeri biće prof. dr Dragan Stanić, dr Zoran Đerić kao i sam autor.

Sutra, 23. januara takođe od 19 časova, biće održano književno veče “Veče sa Matijom” čiji će gost biti akademik Matija Bećković.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio