U subotu izložba u Savremenoj galeriji Subotica

Savremena galerija Subotica u subotu, 27. januar organizuje otvaranje izložbe Sandre Lakićević “A Narrative against Narrative”.

Izložba multimedijalne umetnice Sandre Lakićević objedinjuje seriju radova “Talking fibres” (2020-), video instalaciju “From ’already no longer’ to ‘not yet’ ” (2020), video performans i instalaciju “Lag” (2019-) i dokument performansa “Meet me at 2” (2023). Odbacivanje ili dekonstrukcija narativa je element koji se ponavlja u ovim radovima i nameće pitanje da li negacijom jednog narativa ne stvaramo samo jedan drugi oblik narativa. Onaj koji možda nema za cilj da ispriča priču iz prošlosti, ali kom prošlost neminovno daje formu.

Sandra Lakićević živi i radi u Briselu. Završila je osnovne i master akademske studije na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2015. godine, a školovanje je nastavila na internacionalnom master programu iz vizuelnih umetnosti u LUCA School of Arts u Briselu, koje je okončala 2019. godine. Član je umetničkog kolektiva “Level 5” u Briselu i finalistkinja je nagrade „Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2020. godinu.

Kustos izložbe biće Miroslav Jovančić, kustos SGSU, a početak je zakazan za 18 časova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio