Usvojena finansijska podrška države obolelima od retkih bolesti

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici tri zaključka koja se odnose na podršku države obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama, kako bi se pružanjem finansijske pomoći poboljšao njihov materijalni položaj.

Na sednici je usvojen Zaključak o jednokratnoj novčanoj pomoći porodicama sa decom i ostalima koji su oboleli, a koji predviđa 25.000 dinara po porodici, zatim Zaključak o dodeli vaučera licima koja su obolela od retkih bolesti za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara, kao i Zaključak o dodeli vaučera licima koja su obolela za rehabilitaciju i rekreaciju u zdravstvenim ustanovama specijalizovanim za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara.

Vlada je takođe donela i odluku o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate sportisti Nemanji Majdovu za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini džudo, održanom u Monpeljeu, u iznosu od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i njegovom treneru Ljubiši Majdovu u istom iznosu. Novčana nagrada dodeljena je i sportistkinji Marici Perišić za osvojenu srebrnu medalju na istom Evropskom prvenstvu u Monpeljeu u olimpijskoj sportskoj disciplini džudo, u iznosu od 15.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Novčana nagrada u istom iznosu dodeljena je i njenom treneru Vladimiru Jovičiću.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio