„Za zimu se spremi i na vreme opremi“ – preporuka za vožnju u zimskim uslovima

Učesnici kampanje „Za zimu se spremi i na vreme opremi“ poručili su danas, 18. januara na Kopaoniku, vozačima da tokom zimskog perioda, kada su na putevima moguće poledice, led i sneg povećaju opreznost, adekvatno pripreme vozilo i imaju obaveznu zimsku opremu.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova istakao je da je cilj kampanje da se domaćim i stranim turistima u svim većim turističkim centrima ukaže na važnost poštovanja propisa i preporuka za vožnju u zimskim uslovima. Radenković je da vozilo mora biti adekvatno pripremljeno za vožnju u zimskim uslovima i da mora imati obaveznu zimsku opremu. Imajući u vidu da se završava zimski raspust za većinu učenika osnovnih i srednjih škola, zbog čega se očekuje povećan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima, Radenković je pozvao sve učesnike u saobraćaju da pokažu potrebnu dozu strpljenja, da poštuju ograničenje brzine i da ne pretiču nepropisno čime ugrožavaju sebe, svoju porodicu i druge učesnike u saobraćaju.

Veljko Ćurčić iz Agencije za bezbednost saobraćaja, precizirao je da kampanju „Za zimu se spremi i na vreme opremi“ zajednički sprovode Agencija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, JP „Putevi Srbije“, Turistička organizacija Srbije, Auto-moto savez Srbije i kompanija „Eko“ i tim prilikom je apelovao na vozače da na put pođu odmorni, dobro isplaniraju putovanje i provere ispravnost vozila, izbegavaju nagla kočenja, da ne koriste tempomate i da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, kao i vremenskim prilikama.

Nebojša Mandić iz Auto-moto saveza Srbije podsetio je da broj telefona Operativnog centra ovog saveza 1987 radi 24 časa dnevno i pozivom na ovaj broj vozači u svakom trenutku mogu dobiti informacije o uslovima vožnje i stanju na putevima u Srbiji.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio