Crveni Krst i UG „Pčela“ održali zajedničku akciju prikupljanja krvi

Gradska organizacija Crvenog Krsta Subotice održala je juče još jednu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, u saradnji sa Udruženjem pčelara “Pčela” iz Subotice.

– Ovo je prvi put da na ovaj način način udruženje pčelara “Pčela” u saradnji sa Crvenim Krstom Subotice i Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica organizuje ovakav vid akcije. Pokušavamo zajedno da doprinesemo zdravstvenom sistemu, da se poveća broj jedinica krvi – izjavila je Nevena Lukić,
stručni saradnik za dobrovoljno davalaštvo krvi, brigu o starima i psihosocijalnu podršku Crvenog krsta Subotica dodajući da se u toku godine planira 61 akcija dovrovoljnog davalaštva krvi, a da će se prva naredna održati 16. marta na tradicionalnoj akciji “Pokloni život”.

Lukić je podsetila i da se krv može donirati svakog radnog dana na odeljenju transfuzionogije Opšte bolnice Subnotica, od sedam do deset časova.

– Mi se već sedam, osam godina unazad, na inicijativu Crvenog krsta Subotica pridružujemo rado ovakvim akcijama. Posle davanja krvi treba nešto da se pojede pa medeni doručak sigurno dobro dođe. Sada i delimo po jednu teglu meda svim davaocima koji dođu da doniraju krv. Svi smo na zajedničkom zadatku, krv nam je neophodna u lečenju i zato učestvujemo na svim akcijama, nekoliko puta godišnje – istakao je Ratko Lazarević, sekretar Uruženja pčelara “Pčela” iz Subotice dodajući da se ovo udruženje trudi da dobre navike prenese i na decu, pre svega edukacijom u školama. Prema njegovim rečima, zdravu hranu treba jesti, a boljeg predstavnika od meda nema.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio