Čuvanje sećanja na pale borce sa Košara

Državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Dejan Antić i Lav Grigorije Pajkić prisustvovali su na planini Suvobor skupu Saveza veterana sa Košara. Antić i Pajkić su, zajedno sa veteranima sa Košara, porodicama palih boraca i predstavnicima Ministarstva odbrane, najpre obišli Muzej Drugog srpskog ustanka, crkvu-brvnaru Svetog Đorđa i spomenik pod Takovskim grmom u Takovu.

U selu Teočin delegacija je položila vence na spomenik Milanu Jevtoviću, poginulom borcu na Košarama, a nakon toga posetila je aerodrom sa Memorijalnim kompleksom operacije Halijard u Pranjanima.

U Vojnom odmaralištu Rajac državni sekretari su prisustvovali svečanom skupu i druženju sa veteranima sa Košara. Antić je, obraćajući se prisutnim veteranima i porodicama palih boraca, poručio da Srbija nikada neće zaboraviti njihovu žrtvu, istakavši da su Košare mesto na kojem se branio opstanak naše zemlje. On je rekao da su borci sa Košara svoje borbene zadatke izvršili pošteno i časno, kao što su to učinili i borci na Paštriku, kod Orahovca i na celoj teritoriji naše južne pokrajine.

Prema njegovim rečima, zbog toga to ministarstvo nastavlja da podržava ovakva okupljanja, ali i da brine o očuvanju sećanja na naše pale heroje.

– Zbog toga će ove godine, 24. marta, na godišnjicu početka NATO agresije, u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu biti otkrivena jedinstvena Spomen-kripta novim kosovskim junacima, u kojoj će biti uklesana imena svih srpskih ratnika koji su dali živote braneći našu duhovnu i nacionalnu kolevku – Kosovo i Metohiju od 1998. do 2003. godine – najavio je Antić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio