Droga u čarapi, eurokremu i sapunici za balončiće

Carinski službenici su, u saradnji sa policijom, 25. februara 2024. godine na graničnom prelazu Gradina otkrili marihuanu i hašiš u prtljagu jednog putnika koji ih je sakrio u čarapu, teglicu od eurokrema i bočice od sapunice za pravljenje balončića.

Da se tokom svakodnevnog rada na granici službenici carine suočavaju sa pokušajima skrivanja zabranjene robe na raznim neobičnim mestima svedoči i slučaj otkriven na izlazu prelaza Gradina kada je na granicu pristigao mercedes stranih registracija na putu iz Holandije ka Turskoj. Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, vozač automobila je rekao da nema, jer sa sobom nosi samo lične stvari. Detaljan pregled koji je usledio potvrdio je sasvim suprotno, putnik je u lični prtljag sakrio čarapu i teglicu eurokrema koje je ispunio marihuanom i sa nekoliko grumenova hašiša.

Među ostalim stvarima otkrivene su i 4 bočice sa sapunicom za pravljenje balončića koje je iskoristio kao masku za krijumčarenje, jer ih je ispraznio, a u njih stavio plastične kesice ispunjene marihuanom. U prtljagu našlo i nekoliko psihoaktivnih slatkiša, jedna tabla čokolade i jedan ručno pravljeni kolač sa mirisom marihuane.

Krijumčar je potom sa svim otkrivenim narkoticima predat policiji u dalju nadležnost. Oružje je u oba slučaja odmah preuzela u dalju nadležnost policija, dok će o sudbini zadržane robe i vozila odlučivati nadležni sud. Sprečena dva pokušaja krijumčarenja oružja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio