FK Spartak potpisao dva ugovora sa omladincima

Fudbalski klub “Spartak Ždrepčeva krv” potpisao je danas, 07. februara dva profesionalna ugovora sa omladincima iz Spartakove omladinske škole fudbala. Ugovor su potpisali Nikola Puškar i Francis Ebuka.

– Nikola Puškar je igrač rođen 2006. godine, on dolazi iz Bačke Palanke, igra na poziciji štopera i zadnjeg veznog igrača, potpisao je ugovor na pet godina, odnosno do januara 2029. godine. Pre njegovog dovođenja, godinu i po dana smo pratili njegov uspeh, svojim zalaganjem i dobrim igrama u jesenjem delu sezone u omladinskoj ligi Srbije, skrenuo je pažnju na sebe i zaslužio svoj profesionalni ugovor. Želimo da svojim igrama što pre konkuriše za seniorski sastav – poručio je Vladimir Torbica, direktor škole fudbala FK “Spartak Ždrepčeva krv”.

– Ovo je veliki korak za mene kao i još veći motiv da još bolje i još jače nastavim da treniram da radim i želeo bih da ostavim tragu u ovom klubu i što pre konkurišem za prvi tim Spartaka – rekao je Puškar prilikom današnjeg potpisivanja.

Drugi igrač sa kojim je potpisan profesionalni ugovor je Frensis Ebuka, rođen je 2005. godine, igra na poziciji veznog igrača i dolazi iz Nigerije.

– To je igrač koji je došao početkom jesenjeg dela prvenstva pa nije od početka priprema bio sa nama, ali se vrlo brzo uklopio u naš sistem rada i vrlo brzo se prilagodio ekipi omladinske lige. S obzirom na svoju minutažu, imao je izuzetno dobar učinak i s pravom je bio pozvan na početak priprema seniorske ekipe. Sa njim je ugovor potpisan do leta 2027. godine – istakao je Torbica dodavši da je mladi Ebuka ponikao u akademiji u rodnom gradu Lagosu gde je veštom igrom pažnju na sebe skrenuo mnogim agentima.

– Svi u klubu su me prihvatili i dobro se osećam. Zahvalan sam svima koji su do sada radili i radiće sa mnom, želim svoju karijeru da gradim u Spartaku, a kasnije možda i u nekom većem klubu – rekao je Ebuka prilikom potpisivanja ugovora za FK “Spartak Ždrepčeva krv”.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio